avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie debit Casa de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie debit Casa de pensii

Buna ziua!
Sotia mea, pensionata anticipat, a primit o decizie de debit de la Casa de pensii prin care i se aduce la cunostinta ca a incasat in 2012 necuvenit diverse sume de bani (164 lei-aprilie, 88 lei-august si 57 lei-noiembrie). Motivarea: “Incalcarea art.144, alin(1), lit.b din Legea 263/2010 - cumul pensie cu activitati in baza unui CIM”. Pedeapsa: debit 2760 lei (pensia pe 3 luni).
In fapt asa-zisul cumul pensie+salariu reprezenta o eroare la intocmirea si transmiterea Declaratiei 112 de catre fostul angajator – un gimnaziu – care a facut restituiri reprezentand diferente de drepturi salariale din perioada de dinaintea pensionarii.
S-au facut declaratii rectificative de catre fostul angajator, s-a eliberat si o adeverinta prin care s-au recunoscut erorile de la intocmirea D112 si acestea (declaratiile rectificative + adeverinta), impreuna cu o cerere, au fost depuse de noi la Casa de pensii.
Avand in vedere ca in decizia de debit se face mentiunea: “prezenta decizie poate fi contestata in termen de 15 zile de la comunicare, la tribunalul in a carei raza teritoriala isi are domiciliul reclamantul. Decizia necontestata in termen este definitiva” se naste intrebarea: Sa asteptam un raspuns de la Casa de pensii la cererea depusa sau sa facem contestatie la tribunal?
Va multumesc,
#-o
Cel mai recent răspuns: M. Gradinaru , utilizator 10:01, 26 Mai 2013
Cred ca trebuie sa faceti imediat contestatie la Tribunal, nu pierdeti termenul. Raspunsul de la Casa de Pensii va veni foarte tarziu si nu se stie daca va fi favorabil. Daca nu contestati in timp, Casa de Pensii va incepe sa va retina bani din pensie. Va fi mult mai complicat sa ii recuperati. Macar sa fie raspuns favorail, sa se rezolve problema: atunci va retrageti contestatia de la Tribunal. Mentionez: nu sunt specialist. Poate primiti si alt rapsuns. Oricum, actionati!
raser a scris:

Cred ca trebuie sa faceti imediat contestatie la Tribunal, ...


Multumesc
raser a scris:

Cred ca trebuie sa faceti imediat contestatie la Tribunal, ...

Inca o data va multumesc pentru sfat. S-au scurs deja 45 de zile de cand am depus cererea la Casa de pensii, iar raspunsul a fost ca in luna mai din pensie a fost retinuta suma de 300,00 lei.
Am facut contestatie la tribunal si acum asteptam stabilirea unui termen.
Toate bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa cas elena2654 elena2654 Pensionata anticipat ,am primit in perioada 1.06-30.06.2013 diferenta de drepturi salariale neacordate realizate din neaplicarea Legii nr.221/2008,conform ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata andr1984 andr1984 Buna ziua, tatal meu a formulat cerere la casa de pensii Iasi pt a primi pensie anticipata. A primit o decizie de acordare a pensiei anticipate prin care i-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensie georgeion georgeion Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru a contesta in instanta decizia de pensionare in cele 45 de zile prevazute de lege si in ce instanta se ... (vezi toată discuția)