avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar de pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar de pensie anticipata

daca am depus dosarul de pensie anticipata in data de 20mai 2010 si in septembrie 2010 am primit citatie sa ma prezint la casa de pensii ca sunt nereguli in adeverinta de stagiu de cotizare (greseli facute de contabile - nu corespunde nr de zile lucrate) este posibil sa mi se respinga dosarul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:06, 15 Octombrie 2010
Prezentati-va la casa de pensii si veti primi lamuriri.

andymaurul
Depinde despre ce perioada este vorba. Daca ati depasit stagiul complet de cotizare cu mai multi ani, nu ar trebui sa va faceti probleme. Spuneti-ne cand sunteti nascuta si care este stagiul de cotizare realizat pana la data depunerii dosarului de pensionare.
Interventie moderator Pentru a posta noi precizari / intrebari va rog sa apasati pe butonul "raspunde", sa scrieti ceea ce doriti si apoi sa apasati "publica mesaj". Multumesc. :)

Acum poate ne spuneti si despre ce perioada este vorba pentru ca mi se pare imposibil, cu un asemenea stagiu, sa vi se respinga cererea privind acordarea pensiei.

Gabriela Pintea

ela_2654 a scris:
La data depunerii dosarului aveam varsta de 55ani si 7 luni si un stagiu de cotizare de 37 ani poate fi respins dosarul ?


florisiris a raspuns:
Daca sunteti femeie, nu !
rectificativa ar trebui transmisa la casa de pensii pe 3 luni din anul 20004
Daca este vorba numai despre trei luni din anul 2004, casa de pensii va emite decizie de pensie. In niciun caz nu se pune problema respingerii cererii dvs., la data depunerii cererii indeplineati cele doua conditii: aveati varsta de 55 de ani iar stagiul complet de cotizare de 30 de ani era depasit cu mult. Probabil ca cele trei luni nu vor fi valorificate acum la pensie.

Insistati pe langa fostul angajator sa depuna declaratiile rectificative. Dupa ce le depune, solicitati casei de pensii sa va recalculeze drepturile de pensie. Repet, este imposibil cu varsta si stagiul dvs. sa nu vi se admita cererea privind acordarea pensiei anticipate partiale.

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie? mihrac mihrac Buna seara.Am 55 ani sunt barbat si intreb daca in conditiile acestea pot iesi la pensie.Din 1974 am lucrat in aceeasi unitate(drumuri si poduri)pana in ... (vezi toată discuția)
Somaj mihal mihal buna ziua , din 5 februarie 2010 nu mai lucrez , fiind pontat ca si concediu fara salariu,iar din data de 01.04.2010 am notificarea pentru somaj. As ... (vezi toată discuția)
Adeverinte cu grupa ii de munca: cumul perioade, depunere dosar de pensionare, nevalorificare popapaul popapaul Buna ziua, am o adeverinta de grupa a2a de munca de la o firma:decembrie1974-martie 1992(17 ani si 4 luni), si de la o alta firma iunie 1997- iunie 1998( 1an) ... (vezi toată discuția)