avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA si taxe vamale pentru produsele second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA si taxe vamale pentru produsele second hand

Buna ziua. Caut de ceva vreme pe internet dar nu am reusit sa gasesc pe nicaieri raspunsul la intrebarea mea. Daca primesc din afara UE produse electronice second hand pentru uz personal si nu pentru revanare trebuie sa platesc TVA si taxe vamale? Am rude in USA si vor sa mai imi trimita de acolo diferite produse pe care ei nu le mai folosesc...un telefon...un laptop ..etc.. :justcuz:Produsele sunt second hand cu urme vizibile de utilizare. Automat , in colet nu va exista factura fiscala, pe colet se va trece bifa optiunea "As gift" si pe colet se va trece "Second hand items" . Am sunat la cei de la Vama si la cat de ciudata este legislatia noastra nu prea am fost lamurit de cei in cauza. #-o Cineva mi-a zis ca nu se plateste tva si taxe vamale pentru produse second hard. =D> Alta persona ca vor fi nevoie sa achit aceste taxe .... etc :frantic: Va rog, ma poate ajuta cineva? eventual cu legea in acest sens.... Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:39, 14 Octombrie 2013
Depinde de valoarea declarata a coletului. Daca valoarea este mica( exista norme in acest sens) nu platesti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere colet in vama... este posibil? ina_enache ina_enache Buna ziua As dori sa comand multe produse cosmetice si de ingrijirea personala... circa 1000 produse. Suntem 10 colege si pt a nu achzitiona separat, am ... (vezi toată discuția)
Tva pentru produs achizitionat in ue ? in2ition in2ition Buna ziua, Urmeaza sa primesc un colet din Statele Unite. Este vorba de un laptop, care a fost achizitionat in UK si trimis in Statele Unite. Am factura ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)