As aprecia ajutorul Dvs. In urmatoarea problema. Iata datele:
- PFA cu document de autorizare din 21.05.2008
- inceperea activitatii 26.05.2008
- incetarea activitatii 04.02.2010
- obligatii stabilite privind platile anticipate, conform Deciziei de impunere anuala pe 2008 – 112 lei
- obligatii stabilite privind platile anticipate, conform Deciziei de impunere anuala pe 2009 – 64 lei
VENIT REALIZAT PE TOATA PERIOADA EXISTENTEI PFA – 0 (ZERO) intrucat nu am desfasurat nicio activitate.
Nu am platit contributia CASS, nu am incheiat niciun contract cu CNAS, pentru ca nu am stiut ca ar trebui, eu fiind asigurat ca student. Oricum nu am beneficiat de niciun serviciu din partea CNAS in aceasta perioada. Cum de mi s-a facut un asemenea contract avand in vedere ca nu mi-a exprimat in mod expres intentia de avea unul?
Primesc in octombrie 2013 o Decizie de impunere din partea CNAS Prahova, ca as datora acesteia suma de 1796 lei, reprezentand CASS datorat in perioada de, ian.2008 (cand PFA-ul nu exista inca) -15.12.2009, calculate la un venit egal cu salariul minim brut pe economie, cu dobanzile aferente, plus penalitati.
Mentionez ca nu am fost niciodata notificata de catre FISC sau CNAS, in aceasta privinta, iar la inchiderea PFA-ului , in febr. 2010 nu am avut nicio problema ca as mai avea vreo datorie catre stat.
CNAS Prahova mi-a explicat ca a emis aceasta decizie de impunere, intrucat eu ma aflam pe lista comunicata de FISC, cu persoane care au realizat venituri impozabile.
Asa cum spune in lege CASS reprezinta obligatia de plata calculata asupra VENITURILOR IMPOZABILE REALIZATE, nu pot intelege de ce ar trebui sa platesc cand eu n-am realizat niciun venit, nu am beneficiat de niciun serviciu si nu am semnat niciun contract in acest sens?
Exista vreo lege care se adreseze cazul meu sau va trebui sa merg in instanta?
Multumesc
Taxe pfa
ilie.andrei02
Buna ziua !
Am si eu o intrebare in legatura cu cotizatiile atunci cand ai un PFA.
Daca intr-o luna nu am niciun venit sunt obligat sa platesc ... (vezi toată discuția)
Impunere cas
alexhh
In anul 2008, intr-o anumita perioada am lucrat pe baza unui contract de prestari servicii. Dupa ce am trecut pe la ANAF si am declarat ce trebuia... astazi am ... (vezi toată discuția)