Pai nu are logica ce spuneti, nu poti avea 2 cobtracte de munca de 8 ore in acelasi timp, exista un timp legal de munca, poti sa mai lucrezi la negru, sau 1/2 de norma pe undeva. Atunci cand contractul nu este inchis, inseamna ca nu trebuie sa mai fac dovada ca am muncit acolo, fiindca insasi contractul atesta acest lucru, altfel de ce sa nu inchizi acel contract? Daca e legal sa ai 10 joburi in acelasi timp, desi e logic ca nu poti fi in acele 8 ore in doua locuri de munca diferite, inseamna ca trebuie sa fii si platit ca atare.
1. Nu exista text de lege care sa interzica unei persoane sa aiba doua c.i.m. cu norma intreaga.
2. Dovada activitatii desfasurate intr-un loc se poate face fie cu carnetul de munca (pana la 31.12.2010), fie cu adeverintele de vechime eliberate de angajatorii..
C.i.m. nu face dovada ca ati lucrat undeva si doar ca ati incheiat un raport de munca.
Nu se interpreeteaza o lege dupa ce nu este scris in ea ci dupa ce cuprinde acea lege concret. Codul muncii prevede clar, la timpul legal de munca ca acesta este de 8 ore pe zi, iar daca este 12 ore, trebuie sa aiba 24 ore libere, se lucreaza 5 zile pe saptamana si 2 zile sunt libere, plus sarbatorile legale, daca se lucreaza sambata sau duminica se plateste dublu, pt. ore de noapte de asemeni exista un spor care se adauga, nu face chiar ce vrea fiecare in aceasta tara, exista legi, iar ITM-ul poate aplica amenzi, care sunt substantiale, chiar in acest caz.. Fiul meu putea sa plece fara sa anunte pe nimeni, sa nu se mai prezinte la locul de munca pur si simplu, atata vreme cat nu are nici o datorie fata de angajator si nu i se poate imputa nimic, de ce sa nu i se inchida contractul 9 luni, timp in care a lucrat in alta parte? Mi se pare ilogic si chiar grav, fiindca si angajatorul trebuie sa respecte legile. daca un salariat nu mai vine la munca, de ce sa nu-i inchizi contractul, poate ca a decedat intre timp si tu figurezi cu el inca in activitate, conform unui contract inca valabil, care-si produce efectele inca, atat timp cat nu este inchis.