cristina mc a scris:
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Am lucrat cu contract de munca, dar in momentul in care am spus ca de maine nu mai vin nu am semnat niciun fel de hartie gen demisie sau incetare activitate.
Au trecut 3 saptamani de atunci si nu stiu daca pot sa inceteze ei contractul meu de munca, motivand ca nu am mai venit la servici sau altceva. Angajatorul poate depune vreo hartie la ITM ca sa inceteze contractul fara sa ma anunte?
Mi-a spus cineva ca daca vor sa-mi faca rau pot sa-mi inchida cartea de munca cu litera I. Este adevarat?
Va multumesc.
Ideea este ca trebuie sa ajung la ei sa vad ce s-a intamplat, daca au inchis in vreun fel contractul.
Inteleg ca totusi ati avut CIM, negociat si semnat de ambele parti (anagajat si angajator) ? Cand ati hotarat sa plecati, cum a fost ? Ati prezentat o cere angajatorului prin care ati cerut incetarea CIM conf. art. 55 lit. b sau ati instiintat angajatorul prin notificare ca sunteti in preaviz de 15 zile calendaristice, art. 79 din Codul Muncii ?
Angajatorul poate concedia un salariat din motive imputabile angajatului, in urma cercetarii disciplinare, ati primit notificare pentru a va prezenta la sediul soc. ?