avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare prin intermediul unei "tombole"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare prin intermediul unei "tombole"

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea de a vinde un bun prin intermediul unei tombole.Pentru a ma face mai bine inteles am sa va dau un exemplu:am un autoturism cu o valoare de piata de 30.000 lei, dar nimeni nu vrea sa-l cumpere.Atunci eu vind "bilete de tombola" cu o valoare de 300 lei si organizez o tombola al carei cistig va fi autoturismul respectiv.Cistigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti(normal).Exista cadru legal pentru ca eu ca persoana fizica sa fac asa ceva?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:55, 27 Martie 2009
In legislatia romana organizarea unei tombole poate fi facuta numai de o persoana juridica.In general,tombolele sunt organizate de societile comerciale care au ca obiect de activitate organizarea jocurilor de noroc.Se pare,ca nu exista nicio reglementare care sa permita unei persoane fizice sa organizeze o tombola.:rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizarea de concursuri si cadrul legislativ micuklein micuklein Buna ziua, Sunt interesat de cadrul legislativ in care poate fi organizat un \"concurs\" ? Am pus concurs intre ghilimele din mai multe motive: Noi ... (vezi toată discuția)
Tombola-conditii de organizare clclcl clclcl Buna ziua, cine ma poate ajuta in privinta vanzari unui bun prin metoda tombola/tragere la sort, care sant conditiile si daca se poate face de catre o persona ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri prin tombola. MihaiAndrei1988 MihaiAndrei1988 Buna ziua, Imi cer scuze daca aceasta intrebare a mai fost adresata insa, in urma cautarii mele pe acest site nu am gasit un raspuns concret. Am cautat pe ... (vezi toată discuția)