avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Declaratie stare civila la imprumut credit de nevoi ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Declaratie stare civila la imprumut credit de nevoi personale

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca la accesarea unui credit de nevoi personale am declarat ca sunt necasatorit are urmari cu caract:)er penal?tin sa precizez ca imi platesc ratele la timp.
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 10:10, 13 Octombrie 2013
Cat va platiti ratele nu au de ce sa sape sa afle c-ati mintit. Se cheama fals in declaratii si se pedepseste.
Falsul in declaratii se prescrie potrivit Art. 122 din Codul Penal, care prevede ca termenele de prescripţie a răspunderii penale pentru persoana fizică sunt:

a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani;

b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 15 ani;

c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;

d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;

e) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda.

Dumneavoastra va incadrati la 5 ani de prescriere, dar puteti invoca si o "amnezie" si scapati doar cu o amenda.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere fals AIAIOANA AIAIOANA Daca pt.fals s-a o condamnare de 2 luni cu suspendare in luna mai 2012,la fond,in acest moment abia s-au depus recursurile si de parchet si de inculpat,cand ... (vezi toată discuția)
Prescriptie de procedura penala-termen lorellai_1000 lorellai_1000 dupa ce perioada de timp se poate obtine o prescriptie de procedura penala intr-un caz de furt sau delapidare? dupa 6 luni de la data savarsirii actiunii? ... (vezi toată discuția)
Prescriptia speciala cuziamusia cuziamusia \"Potrivit art.124 Cod Penal, termenul prescriptiei speciale este in cazul dvs. de 12 ani\" Ce este si in ce cazuri se aplica prescriptia speciala? (vezi toată discuția)