avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii la stat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii la stat

sunt studenta si mi-am deschis acum 2 ani o mica firma de servicii. Am lucrat o perioada insa contabila nu mi-a depus nici o declaratie, bilant, etc. Inutil sa spun ca nu aveam contract cu ea... Am reglat contabilitatea, am platit cca. 20000 lei sa mi se puna firma la zi (31.12.2008) si am constatat ca am de plata la stat cca. 80000 lei + amenzi. De atunci n-am mai lucrat, nici nu am depus actele la finante. Am primit o hotarare de radiere a firmei prin posta. Ce sa fac, sa declar insolventa (falimentul)? Nu am de unde sa dau acesti bani... Daca inchid firma ce se intampla cu datoria? Nici proprietati n-am sa vand sa achit...
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2009
gigi2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 22:51, 29 Martie 2009
Din pacate nu stati prea bine. Chiar daca intrati in faliment cu siguranta pentru a -si recupera creantele, creditorii vor putea cere raspunderea persoanala a administratorului, si prin urmare este posibil sa se instituie sechestru asupra bunurilor proprii.

Sfatul cel mai bun este sa luati legatura cu un avocat.

av ZAHARIA F.
In cazul in care s-a dispus dizolvarea firmei dvs. in baza Legii 31/1990 ( banuiesc ca pentru nedepunerea bilantului, expirarea sediului etc) trebuie sa va interesati care este practicianul in insolventa desemnat sa lichideze firma dvs.
Luati legatura cu acesta pentru a va informa despre situatia firmei dvs.
In cazul in care constata ca exista creante mai mari de 10.000 de lei impotriva firmei in dizolvare pe Legea 31/90, lichidatorul judiciar va putea cere trecerea pe legea insolventei - acesta este "personajul" pe care trebuie sa-l contactati de urgenta.
Am citit ceva din aceasta lege dar n-am inteles mare lucru. De 3 luni nu mai sunt in stare de nimic, mai am si facultatea, toti banii ce i-am avut i-am platit la contabilitate... Daca depun bilanturile ma inhata cu datorii... dar daca nu le mai depun? Ce mi se intampla? Nu credeam ca ajung aici... De la o nenorocita de contabila, am vrut sa o reclam la politie pentru inselaciune dar n-am avut contract...
Daca o dau in judecata pot sa-mi recuperez banii de la ea? Nu mai stiu ce sa fac...
intrebarea dvs nu este foarte clara , este vorba despre o hotarare de dizolvare a firmei sau radiere ? Diana Persa cred ca a presupus corect - este vorba despre dizolvarea firmei in baza art 237 din legea 31

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Radierea societatii de catre registrul comertului lenu_ro lenu_ro Buna ziua, Daca o societate nu a depus bilantul anului anterior la R.C., acesta poate initia procedura de dizolvare a respectivi societati? Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)