Buna ziua!
As dori sa ma ajutati cu un raspuns in problema care o voi prezenta.
Am fost citata ca martor intr-un proces penal, insa l-a primul termen nu m-am putut prezenta deoarece nu ma aflam in tara la data respectiva, insa mama mea s-a prezentat cu o copie a biletului meu de avion, in fata completului de judecata, nefiind probleme la data respectiva. Ulterior am primit o alta citatie, la termenul al doilea al procesului, insa si in ziua respectiva voi fi iarasi plecata din tara.
Credeti ca vor fi probleme daca se va prezenta mama mea din nou cu copia biletului de avion si chitanta care atesta ca biletul a fost cumparat inaintea datei primului termen?
Multumiri anticipate!
Puteti face o nota scrisa catre instanta de judecata, pe care o depuneti la arhiva tribunalului cu nr. de inregistrare si data, in care motivati de ce nu va puteti prezenta in instanta nici la al doilea termen. Anexati copii certificate de autenticitate dupa biletul de avion, dupa chitanta de cumparare a biletului de avion si dupa citatia primita pe care sa apara stampila postei de aducere si semnatura dvs. de primire.
Poate si mama dvs. sa se prezinte in instanta la noul termen.
Este o problema insa. Mama dvs. a fost prezenta in instanta la primul termen (dupa cum afirmati) si in mod normal ar fi trebuit sa cunoasca noul termen de prezentare a dvs. in instanta, termen care s-a fixat in sedinta publica in care a fost prezenta mama dvs. si a fost consemnat ca atare in incheierea de sedinta. Prin urmare, exista posibilitatea sa fiti amendata de catre instanta de judecata pentru neprezentare la noul termen.
Mama mea a parasit sala de judecata inainte de acordarea unui nou termen si in plus a mentonat ca nu voi fi in tara pana la sfarsitul lunii octombrie si totusi am primit citatie si pentru al doilea termen.
Daca mentiunea mamei dvs. ca nu veti fi prezenta in tara pana la sfarsitul lunii octombrie, a fost consemnata in incheierea de sedinta de la primul termen, atunci aveti motiv de contestare o eventuala amenda judiciara primita de dvs. de la instanta de judecata pentru neprezentarea in instanta conform citatiei emise/ primite.