In urma cu aproximativ 1 luna a avut loc un scandal pe strada iar eu si un prieten am fost martori fara sa vrem pt ca s-a nimerit sa fim prin zona.
Ieri am primit acasa o invitatie/citatie ca pe data de 1.07.2009 ora 9.00 sa ne prezentam la sectia de politie.
Eu si acel prieten am fost azi sa vedem de ce am fost chemati si sa rezolvam "treburile" fiindca pe data de 1.07.2009 nu ne putem prezenta la sectie deoarece pe data de 27.06.2009 avem rezervate biletele de avion pt a pleca din tara in vacanta si daca nu plecam nu ne va returna nimeni banii pe bilete + 3 zile de cazare.
Spunandu-le acest lucru agentilor ni s-a spus ca nu ii intereseaza pe ei de vacanta noastra... daca nu ne vom prezenta ne vom lua o amenda cuprinsa intre 100-500 lei cum scrie in acea invitatie/citatie.
Ce putem face ???
Facti o adresa scrisa si trmiteti-o cu confirmare de primire si plecati in vacanta.
Daca va amendeaza o veti ataca in instanta, in rest nu au ce sa va faca.
Pur si simplu .... Precizati-le in scris motivul determinant care va pune in imposibilitate sa va prezentati la sectie la data stipulata in citatie. Dupa ce ati facut aceasta adresa, mergeti la posta, o puneti in plic si intrebati agentul postal cum puteti trimite o scrisoare cu confirmare de primire.- Veti fi lamurit! In cateva zile lucratoare - 2 dak nu ma insel - veti primi confirmarea la adresa dvs. de domiciliul, cu stampila, semnatura de la politie + data cand au primit efectiv acea scrisoare. Sa pastrati acea confirmare! Cu siguranta, veti primi o noua citatie prin care se va solicita prezenta dvs. la o noua data, "amenintandu-va ca va amendeaza". Vacanta placuta!
Cunosc sistemul politienesc dar modul in care s-au comportat este de o imbecilitate crasa.
Deci te prezinti si spui ca nu poti sa fi pe 01.07.2009, intrucat pleci din tara si soliciti sa fi audiat pana atunci, exprimand astfel o atitudine civica corecta pentru a ajuta la solutionarea unui caz, iar ei te si ameninta cu sanctiuni contraventionale.
Sfaturile primite sunt corecte, la acestea as aduga si acela de a face o reclamtie la conducerea ministerului sau a IGPR pentru ca atitudinea politistilor care au amenintat, este intolerabila