avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie utilaj din afara UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie utilaj din afara UE

Vreau sa stiu daca TVA-ul vamal al unei achizitii de utilaj din afara Uniunii Europene este deductibil. Si daca da, va rog sa-mi aratati o monografie contabila.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 09:02, 14 Octombrie 2013
Buna dimineata,

Pentru ca TVA aferenta unei achizitii sa fie deductibila, operatiunea care o genereaza trebuie la randul ei sa genereze operatiuni taxabile. Aceasta este regula de baza in ce priveste deductibilitatea TVA aferenta achizitiilor.
Daca utilajul il folositi in pentru realizarea de operatiuni taxabile din punct de vedere al TVA, adica genereaza venituri atunci TVA este deductibila.

Monografia ar pute fi de genul:
2131 = 404 cu valoarea utilajului incluzand taxele si comisioanele vamale
4426 = 462 cu valoarea TVA in vama
462 = 5121 cu plata TVA

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura care contine 4426 din vama OOANA1977 OOANA1977 Buna seara as vrea sa va intreb cum se inreg o facture care contine tva platit in vama si taxe vamale la taxe vamale am optiune de tva 24%, iar la tva 4426 ... (vezi toată discuția)
Achizitie utilaj fonduri europene nerambursabile contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca am efectuat corect inregistrarile pentru achizita unui utilaj din fonduri europene In luna martie ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea fondurilor europene FREDU FIN FREDU FIN Cum se tine contabilitatea fondurilor europene/ fonduri nerambursabile? (vezi toată discuția)