avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stabilirea datei aproximative de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stabilirea datei aproximative de pensionare

am varsta de 56,7ani si o vechime de 36,9luni pana in prezent.Din aceasta vechime,28 ani sunt de grupa a doua de munca.In prezent lucrez tot in grupa doua de munca.I-mi puteti spune o data aproximativa cind pot iesi la pensie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:29, 14 Octombrie 2013
1. Pentru un barbat care are acum 56 de ani si 7 luni varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Pentru cei 28 de ani lucrati in gr. a II-a de munca:
- se reduce varsta standard de pensionare cu 6 ani si 6 luni (65/0 - 6/6 = 58 de ani si 6 luni);
- se adauga la stagiul de cotizare 7 ani (36/9 + 7/0 = 43 de ani si 9 luni).

3. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 58 de ani si 6 luni.

4. Pensia anticipata si anticipata partiala se pot solicita la varsta de 60 de ani deci nu le mai luam in calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia limită de vârstă siminaaneta siminaaneta Bună ziua Sunt născut la data de 16.12.1955 şi am lucrat 8 ani şi 5 luni în grupa I-a de muncă şi 12 ani şi 3 luni în grupa a II-a în procent de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata gaby76 gaby76 - M, nascut in mai 1963 - vechime neintrerupta pe cartea de munca din aug. 1981 (35 ani peste cateva zile) - aceasta perioada include si perioadele de: ... (vezi toată discuția)
Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)