avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere la politie imprumut de bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere la politie imprumut de bani

In urma cu aproape un an am lucrat la un fost coleg de servici unde am schimbat incepand de la prize, intrerupatoare, lustre, am tras alimentare separat pentru masina de spalat, separat pentru doua prize la bucararie, legare mufe tv etc tot ce detine intrun apartament cu 2 camere, la terminare am zis ca poate am si eu nevoie de el ca doar am fost colegi si nu m-am socotit cu el. Cand m-am intalnit cu alti colegi am aflat de la ei ca, in urma cu ceva timp m-a vorbit pe la spate, din cele auzite l-am sunat si iam cerut sa imi dea niste bani inprumut adica 500 lei unde ia adus intr-o parcare. Acum ma suna sa_i dau bani ca a facut plangere la politie, nu au fost martori cand mia dat, si nici nu am facut ceva la mana. Intrebarea mea este ? Ce poate sa imi faca daca a facut plangere? pot sa merg sa depun si eu o plangere la politie k i-am lucrat mai mult decat acest bani pe care iam cerut ca sai recuperez de la el pentru lucrarile facute in apartament? Nu este o suma mare de bani dar nu vreau sai dau ca ma crede prost adica eu sai dau bani si el ramane cu lucrarea facuta de mine, am vb cu el iam zis ca ce am facut eu in apartament costa 700 lei si el a zis ca nu-i pasa sai dau bani cei 500 lei
Cel mai recent răspuns: kzoli , utilizator 22:32, 16 Octombrie 2013
adyr a scris:
Ce poate sa imi faca daca a facut plangere?

Mai nimic, depinde si de ce declarati dvs.


V-a facut plangere ca ce? Este important.
Acum, daca spuneti ca banii sunt remuneratie pentru serviciul prestat, banuiesc ca stitii ca trebuiesc declarati la fisc si impozitati. Daca ati mai umblat si la prize, banuiesc ca stiti ca va trebuie autorizatie de la enel pentru asta. Daca vine maine prietenul si spune ca s-a curentat, dupa ce dvoastra declarati la politie ca ati reparat prizele si ati luat banii, atunci chiar ca o sa aveti probleme. Nu ar fi mai bine sa beti o bere impreuna si sa va impacati cumva? Acum si dvoastra, daca i-ati facut un cadou atunci ca l-ati ajutat sa isi repare prizele ... acum ce faceti? Veniti peste un an si cereti banii pe ajutorul dat?
sunt electrician de meserie! 8 ani experienta in constructii civile, Ma deranjat faptul ca este o persoana cu doua fete pe care nu o poti vedea pe moment, De baut o bere, na dat nici cand am lucrat la el de zgarcit ce e. Ma chemat sai montez o lustra si peurma sa razgandit sa-i schimb in tot apartamentul.
Da, va inteleg supararea. Din punctul meu de vedere trebuia sa ii cereti banii atunci.
V-a chemat pentru o lustra, i-ati facut-o gratis, daca vroia mai mult ... banul! NU se intelege de ce nu l-ati taxat atunci, mai ales ca nici dvs nu sunteti incepator in bransa asta.
Probabil a depus plangere penala pentru inselaciune sau abuz de incredere, in cazul imprumuturilor solutia in astfel de dosare este de NUP, imprumutul fiind un contract guvernat de legea civila, dar atentie ce declarati, daca declarati ce ne-ati povestit, este posibil ca intentia dvs de a va recupera o suma de bani in schimbul muncii prestate si astfel sa-l induceti in eroare pe cel care va imprumutat banii cum ca ar fi imprumut este posibil sa fie interpretata ca inselaciune daca intentia dvs sa nu-i mai inapoiati banii a existat de la inceput.
Va multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Inselaciune angajat enel mariusro2009 mariusro2009 Buna seara Acum o saptamana am chemat un electrician de la Enel nr lui il aveam de la un amic, l-am chemat pentru o lucrare (schimbat, prize,intrerupatoare. ... (vezi toată discuția)
Caz ContSters389662 ContSters389662 Buna ziua ! Am primit un exemplar de la judecatoria .... In care scrie Ca sunt dat in judecata pentru inselaciune . Imi scrie cu drept de cotestatie in ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzat de inselaciune alexandrubercea alexandrubercea Buna seaa tuturor.....am o problema mai delicata....e vorba de o fosta relatie cu o fata care nu mai scap de ea ...astazi ma.chemat la politie cu tatal ei unde ... (vezi toată discuția)