avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Inregistrare masa angajati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Inregistrare masa angajati

in loc de tichete societatea ofera pachet in fiecare zi angajatilor sub forma de preparate din carne cumparate de la un abator .unde le trec la cheltuieli sociale ded 2% din fond salarii ?sau le trec ca si bonuri de masa si le impozitez ?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 16:52, 15 Octombrie 2013
Buna ziua,

Potrivit punctului 70 din normele de aplicare ale art.55, alineatul 3, litera b din CF, 70. la stabilirea venitului impozabil se au in vedere si avantajele primite de persoana fizica, cum ar fi:
b) acordarea de produse alimentare, îmbrăcăminte, cherestea, lemne de foc, cărbuni, energie electrică, termică şi altele;

Inteleg din acest pasaj, ca acordarea preparatelor din carne salariatilor, constituie avantaje de natura salariala si se impoziteaza ca atare.

Cititi pentru edificare si acest articol:
[ link extern ]

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masini electrice carmen.suciu1 carmen.suciu1 In situatia in care un angajat isi incarca masina electrica personala, la sediul biroului unde lucreaza, atunci se poate considera ca angajatorul ii ofera un ... (vezi toată discuția)
Impozitare tain produse fabricate varu_alin varu_alin Buna ziua, In cazul in care in CCM este stipulat faptul ca angajatii primesc tain din produsele fabricate (gen 3 bucati cascaval pe luna) acestea se ... (vezi toată discuția)
Se considera avantaj de natura salariala? catal1 catal1 Plata chiriei de catre angajator unui angajat detasat (in cadrul aceluiasi angajator -sucursale ) se considera avantaj de natura salariala? Va multumesc (vezi toată discuția)