avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Masini electrice
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Masini electrice

In situatia in care un angajat isi incarca masina electrica personala, la sediul biroului unde lucreaza, atunci se poate considera ca angajatorul ii ofera un beneficiu ascuns? Cu alte cuvinte, ar putea primi angajatorul o amenda pentru ca nu plateste impozit pe acel beneficiu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen.suciu1 , utilizator 10:17, 6 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba de amenda ci ca acea energie electrica este avantaj salarial:

Norme metodologice Cod Fiscal:

(3) La stabilirea venitului impozabil se au în vedere și avantajele primite de persoana fizică, în conformitate cu prevederile art. 76 alin. (3) din Codul fiscal, cum ar fi:

b) acordarea de produse alimentare, îmbrăcăminte, cherestea, lemne de foc, cărbuni, energie electrică, termică și altele;
Asadar, daca nu este vorba de amenda, statul cum se poate intoarce impotriva angajatorului ?
Nu stiu ce va face statul, dar este bine sa contorizati consumul energiei electrice folosite pentru incarcarea acumulatorilor masinilor electrice ale salariatilor.

De regula, vor calcula procent din consumul total iar expertiza va stabili ca acesta este mare.

Daca este caz izolat, este bine sa o incarce in alta parte.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare masa angajati adrianabresug adrianabresug in loc de tichete societatea ofera pachet in fiecare zi angajatilor sub forma de preparate din carne cumparate de la un abator .unde le trec la cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Se considera avantaj de natura salariala? catal1 catal1 Plata chiriei de catre angajator unui angajat detasat (in cadrul aceluiasi angajator -sucursale ) se considera avantaj de natura salariala? Va multumesc (vezi toată discuția)
Impozitare tain produse fabricate varu_alin varu_alin Buna ziua, In cazul in care in CCM este stipulat faptul ca angajatii primesc tain din produsele fabricate (gen 3 bucati cascaval pe luna) acestea se ... (vezi toată discuția)