avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie abuziva OPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie abuziva OPC

Detin un PFA pe care functioneaza un magazin online.
O persoana rau intentionata a depus o reclamatie la OPC cum ca ar fi comandat de pe site un produs, pe care ulterior l-a refuzat ca nu as fi eliberat bon fiscal/factura. In sesizarea pe care a facut-o reclama mai multe aspecte neintemeiate.
Aceasta comanda nici macar nu exista...nimeni,niciodata nu a comandat acel produs de pe site-ul meu. Reclamatia este neintemeiata...este inventata.

Angajatii OPC mi-au solicitat sa ma prezint cu documentele PFA-ului la ei, spunandu-mi ca va trebui sa trimita sesizarea si la garda financiara.

Intrebarea mea este: Inainte de a ma prezenta la Protectia Consumatorului pot solicita o dovada ca persoana care a facut reclamatia, chiar a efectuat comanda pe site-ul meu?

Ce pot face pentru a ma apara?
Cel mai recent răspuns: ally123 , utilizator 13:14, 22 Octombrie 2013
O ceri acolo la OPC. Tu iti sustii punctul de vedere si ei trebuie sa ceara de la reclamant o dovada..
Reclamatia a fost facuta electronic. Pot sa depun si eu (ca PFA) o sesizare la Politie contra acelei persoane pe motiv de fals in declaratii?
Ciudat.
In primul rand chiar daca ar fi adevarat nu este de competenta lor pentru ca nu ati incalcat drepturile acelui ''consumator'' - nu l-ati refuzat, pacalit etc.
In al doilea rand ar trebui sa ii intrebati cum de au luat-o in considerare atata timp cat nu are atasata nicio dovada in sprijinul celor reclamate (macar un print screen dupa comanda daca zice ca nu are altceva).
In procedura ANPC de solutionare a petitiilor scrie la Cap. 4 (1) ca astfel de reclamatii se claseaza:
(11) Petiţiile înregistrate şi clasate sunt :
•petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului, a entităţii reclamate si ale produsului/serviciului reclamat, precum şi cele care nu au ataşate documentele aferente achiziţionării produsului sau serviciului ori alt document care să aibă legatură cu aspectele reclamate;
[ link extern ]

In legatura cu plangerea la politie as zice (sub rezerva ca imi dau cu parerea) ca puteti incerca o plangere dar nu pentru fals in declaratii ci pentru denunt calomnios – practic ati fost acuzata de evaziune fiscala (care este infractiune).
Intrebati in forumul de Drept penal daca acest tip de reclamatie se poate incadra la denunt calomnios, deci daca poate face obiectul cercetarii penale.
Nu va recomand sa va duceti la politie momentan. Mergeti la OPC si cereti datele reclamate. Duceti dovada dvs ca totul este un fals. Dupa ce se va dovedi acest lucru puteti merge la politie pt calomnie
Multumesc pentru raspunsuri. Vineri o sa merg la OPC sa vad exact ce anume spune persoana in reclamatie si vad dupa aceea ce este de facut. Oricum, in mod clar reclamatia a fost inventata cu scopul de a face rau. Va tin la curent.

Alte discuții în legătură

Reclamatie falsa catre institutiile statului ally123 ally123 Detin un PFA pe care functioneaza un magazin online. O persoana rau intentionata a depus o reclamatie falsa la OPC si la alte institutii ale statului (pana ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a face plangere - reclamatie. andrei_coma andrei_coma Buna, spuneti-mi va rog se poate pedepsi faptul ca o anumita persoana fizica a facut plangere la diferite autoritati de stat ca ITM, fisc etc. O buna parte din ... (vezi toată discuția)
Comanda pe magazin online, neonorata dar incasata dorugeorgel dorugeorgel Buna ziua, Cu o saptamana in urma am plasat o comanda pe magazinul online al unei firme cunoscute din Romania. Am comandat produsul si am platit cu card. ... (vezi toată discuția)