avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Tip de societate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Tip de societate

Buna ziua,
As vrea sa deschid un pfa cu codul caen 1439-fabricarea prin tricotare sau crosetare a altor articole de imbracaminte. Activitatea se va desfasura efectiv online-vanzari in afara tarii iar incasarea va fi prin pay pal. Trebuie adaugat si un cod caen aferent vanzarilor online? Am vazut ca nu se incadreaza la norma de venit.
Intrebare. Pot deschide acest pfa fara nici o calificare (eu am terminat facultatea de psihologie)? Daca da...fiind un pfa pe norma de venit, pot atasat ca si dovada a incasarilor (nu voi emite facturi) extrasul de cont din paypal? Ce se intampla daca depasesc norma de benit de 9200 lei pe an? Trec in sistem real?
Daca credeti ca nu ma incadrez bine la aceasta forma juridica ce tip de societate credeti ca ar fi mai bine sa infiintez? Nu as vrea sa ma leg la cap cu exporturi. Tot ce trimit in state trimit ca si corespondenta in plic si de aceea nu prea vreau sa fie in sitem real.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
george-neagu, moderator
Buna ziua,

Pentru PFA este necesar sa detineti o diploma de calificare in domeniul in care doriti sa va autorizati.
Apoi, dpdv fiscal, daca optati pentru impunerea pe norme de venit se vor insuma normele de venit aferente fiecarui cod CAEN pe care va autorizati.
Daca una dintre activitati nu se incadreaza la norma de venit, atunci veti fi impozitata in sistem real.

multumesc frumos pentru raspuns. nu inteleg ce calificare pot avea pentru confectionarea de articole de imbracaminte prin tricotare/ crosetare.
Puteti intreba la ONRC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să înființez un pfa. D.C. Andreea D.C. Andreea Bună ziua, Doresc să înființez un PFA care să dețină următoarele coduri CAEN - 4791 , 4789 și 4719, pentru a comercializa produse confecționate ... (vezi toată discuția)
Alegere cod caen pentru crosetat Ral_uca Ral_uca Buna ziua, daca in cadrul unui club de dans pentru copii...langa receptie se gaseste un stand prin care se vand articole/ accesorii crosetate/ costumase dans, ... (vezi toată discuția)
Mai multe coduri caen Ioanaeu Ioanaeu Buna, as dorii sa-mi infintez un PFA cu produse handmade, artizanale. Am gasit mai multe coduri care m-ar interesa, avand in vedere ca produsele handmade din ... (vezi toată discuția)