avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGEA 247/2005 / PUNERE IN EXECUTARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGEA 247/2005 / PUNERE IN EXECUTARE

In baza Legii 247/2005 mi s/a reconstituit dreptul de proprietate asupra unei suprafete de teren prin hotarare definitiva si irevocabila.
Comisia de aplicare a fondului funciar spune ca parte din suprafata a fost data unor cetateni in baza legii 187/1945 iar urmasii acestora detin acele suprafete dar nu li s/a intocmit titlu, iar o alta suprafata a fost data unor cetateni in folosinta tot fara titlu.
Care din aceste suprafete imi pot fi restituite iar daca nu mi se poate restitui in totalitate suprafata ce mi/a fost atribuita prin sentinta judecatoreasca ce se va intampla in continuare ?
Multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 20:23, 26 Martie 2009
Atat timp cat nu s-au emis si alte titluri de proprietate trebuie sa respecte hotararea judecatoreasca.
meroiud a scris:

Atat timp cat nu s-au emis si alte titluri de proprietate trebuie sa respecte hotararea judecatoreasca.

Chiar si pe ternurile care au fost luate in baza Legii agrare 187/1945 ?
Reconstituirea sau constiturea dreptului de proprietate se face numai in baza legii nr.18/1991 modificata prin legea nr.247/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 187/1945 reforma agrara bukinst bukinst Intrebare > O cerere de reconstituire a proprietatii funciare facuta de mostenitori la Legea 247/2005 poate prelua terenul agricol ce i-a fost luat autorului ... (vezi toată discuția)
Legea retrocedarilor dragosmiuta dragosmiuta Salutare la toata lumea....si sarbatori fericite.. Care stie daca s-a mai prelungit/adaugat ceva legii retrocedarii terenurilor...A expirat termenul ... (vezi toată discuția)
Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)