avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean strain doresc sa ma stabilesc in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean strain doresc sa ma stabilesc in Romania

Cetatean strain non-UE (chinez) doresc sa ma stabilesc in Romania impreuna cu familia. Am gasit pe internet informatii putine si nu clare. De aceea va cer sprijinul.
1. Pot cumpara casa+teren in Romania in vederea sederii pe termen lung?
2. Pot aplica apoi pentru obtinerea cetateniei romane? Dupa cat timp?
3. Ce fel de viza/permis pot obtine? Si de unde?
4. Dupa cat timp pot aplica pt cetatenia romana pentru mine si familia mea?
5. Daca nu obtin cetatenie romana, terenul si casa raman totusi in proprietatea mea si copiii au drept de mostenire?
6. Care ar fi succesiunea desfasurii formalitatilor de stabilire in Romania? Ex: infiintare firma in Romania, apoi cumparare imobil, apoi obtinere cetatenie. Ce variante sunt ?
7. Care institutie detine toate informatiile si poate da informatii clare, valabile pe intreg teritoriul Romaniei ?
8. Ce altfel de asigurare am nevoie in afara de cea medicala?
9. Exista in orasul Galati o institutie locala care imi poate da aceste informatii?
Orice alte informatii imi sunt de mare folos.
Va multumesc anticipat pt rabdare!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:03, 16 Octombrie 2013
In alta ordine decat ati intrebat:

1. Ca persoana fizica isi poate cumpara doar imobilul, nu si terenul aferent. Doar persoanele juridice straine pot cumpara si teren in Romania.

2 + 4
Cetatenia romana in cazul dvs. se poate obtine dupa minim 8 ani de sedere neintrerupta pe teritoriul Romaniei, cu conditia indeplinirii unor conditii pe care le puteti citi in art. 8 din Legea cetateniei romane:
[ link extern ]

6. Consultati un avocat specializat in infiintari firme pentru cetateni straini. In opinia mea ordinea ar fi aceea care ati spus-o: infiintarea firmei ca sa puteti cumpara imobil + terenul aferent. Cetatenia mai incolo :)
Dupa infiintarea firmei aplicati pentru viza iar dupa venirea in Romania, pentru obtinerea permisului de lunga sedere

3. Viza de lunga sedere pentru activitati comerciale de la Ambasada Romaniei din China iar apoi permis de sedere pe termen lung de la Oficiul Roman de Imigrari din Galati. Detalii aveti aici:
[ link extern ]

5. Consultati un avocat pentru astfel de detalii, conteaza cum va veti hotari sa cumparati: ca persoana fizica sau ca persoana juridica.

7 + 8 + 9
Nu exista o singura institutie de la care sa aflati toate informatiile de care aveti nevoie.
Cele referitoare la infiintarea firmei le puteti afla de la Registrul Comertului - ca idee despre ce e nevoie cititi aici
[ link extern ]

In rest depindeti de Oficiul Roman de Imigrari de care apartineti. Studiati link-ul pe care vi l-am pus mai sus, are toate informatiile de care aveti nevoie ca sa intelegeti ce pasi aveti de urmat.
Buna dimineata,
Va multumesc pt raspuns !
Informatii clare pot primi si de la Ambasada Romaniei in China (din Shanghai)? Nu vorbesc foarte bine limba romana si ma gandesc ca mi-ar fi greu sa ma descurc pt inceput in Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
popacarmen, utilizator
Nu stiu ce sa va spun in legatura cu informatiile pe care le puteti primi de la ambasada sau in ce masura acorda consultanta. Intrebati-i direct insa nu va asteptati la prea multe pentru ca rolul lor este de a sprijini cetatenii romani aflati in China, nu pe chinezii care vor sa vina in Romania.
Pe site-ul ambasadei (foarte sarac in informatii) exista un link Atragerea de investitii insa nu e nimic in el.
Mai degraba incercati sa le obtineti de la Oficiul Roman de Imigrari din judetul unde vreti sa va stabiliti (sau din Bucuresti) ori, cum v-am spus, cautati un specialist (sau o firma) care va poate ajuta cu toate documentele. Viza in scop de afaceri nu e chiar simplu de obtinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de lunga sedere pentru administratori non-ue ContSters229141 ContSters229141 Cum pot obtine o viza de lunga sedere pentru administratorii NON-UE,ai unei societati nou infiintata. Mentionez ca aceste vize sunt solicitate acum pentru ... (vezi toată discuția)
Viza in romania serady serady Buna ziua, As dorii sa stiu cum pot sa obtin o viza in Romania pentru un termen de 3 luni pentru o persoana rezidenta in China! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)