avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trimitere in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trimitere in instanta

Buna. Va solicit parerea dumneavoastra in privinta unei trimiteri in instanta. Este vorba de un furt de telefon mobil dintr-un magazin de telefonie mobila. Doua persoane au intrat in magazin, unul dintre ei a fost interesat de oferta acelui magazin, apoi a iesit afara. Al doilea baiat a luat un telefonmobil din magazin, dar primul baiat care a fost inauntru,nu a stiut nimic. Pe drum spre casa al doilea baiat cumpara un tel de la niste persoane necunoscute, si se imprumuta de la primul baiat cu suma de 1 milion. Precizez ca primul baiat nu stia nimic de telefonul sustra din acel magazin. Al doilea baiat a vandut telefonu la un amic . Amandoi au fost citati la politie,au dat declaratii. Al doilea baiat este acuzat pentru furt. Dupa o citare a procurrului,al doilea baiat nu a putut sa se prezinte pentru ca a avut un contract de munca in Anglia pentru 3 luni iar acesta cand a fost citat, se afla in Anglia. Venind acasa a gasit o citatie cu trimiterea in instanta pentru furt calificat. Nu ar fi trebuit ca procurorul sa prezinte materialul de urmarire penala inainte de trimiterea in instanta? Singurele probe sunt : declaratia cumparatorului care spune cine i-a vandut telefonu, adica prima persoana, camera de filmat care arata clar ca al doilea baiat nu se afla in locul de unde a fost sustras telefonul si il arata doar pe primul baiat in acea zona. Al doilea baiat doreste sa solicite probe in apararea lui. Dar intr0un termen de 3-4 luni procurorul,fara prezentarea materialului, poate trimite dosarul in instanta??? Cum ar putea fi trimis dosarul din nou la politie pentru cercetare?

Alte discuții în legătură

Buna - probe acuzatie de furt dumutaadrianred dumutaadrianred Intr-un dosar penal, in care doua persoane sunt acuzate de furt calificat, in urma prezentarii rechizitorului,apar ca si probe amprente si........cam atat. ... (vezi toată discuția)
Chemare in instanta stefan2008ro stefan2008ro Buna ziua Am priimt o citatie acasa pentru o chemare in instanta ca inculpat intr-un furt calificat care sa petrcut in urma cu 1 an, Am fost chemat la ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stefan2008ro stefan2008ro Ma poate ajuta cineva cu nishte raspunsuri. Acum 1 an si ceva impreuna cu un prieten am sustras mai multe shiwch-uri de pe scarile la mai multe blocuri. Am ... (vezi toată discuția)