avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chemare in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chemare in instanta

Buna ziua
Am priimt o citatie acasa pentru o chemare in instanta ca inculpat intr-un furt calificat care sa petrcut in urma cu 1 an,
Am fost chemat la procuror la audierim iar acum mi-a veint citatia pentru judecatorie.
Nu am mai avut niciodata nici o fapta penala, nici de cand am facut furtul (nishte swhich-uri din scari de bloc) nu am mai luat nici o amenda nimic.
Citatia este la judecatoria din Rosiori de Vede Teleorman. Momentan lucrez la o firma in bucuresti.
Cum se judeca cazul daca nu ma prezint in instanta?
Fapta am mai facuto cu inca un baiat, cum se judeca daca eu ma prezint si el nu sau invers.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 11:29, 5 Martie 2009
Inca o intrebare: Daca noi am luat mai multe swhic-uri se pune mai multe furturim adica in loc de un furt apar 15 in instanta, fapta a fost facuta in 2 seri in care ne aflam sub influenta alcoolului, cum am scris si in declarati.
Propietarul bunurilor detine o firma de televiziune, iar la reconstituire ne-a filmat.
In timpul anchetei de la politie am fost batuti rau, caz in care am scos un certificat medico-legal si pentru care am fost la alt procuror separat de cel cu furtul.
La o parte din intrebari puteti afla raspuns din rechizitoriul procurorului prin care ai fost trimis in judecata. Ca atare trebuie sa va prezentati la termen, in instanta, eventual insotit de un avocat ales ( daca nu, vi se va desemna unul din oficiu) pentru ca instanta va va audia din nou, veti putea propune probe , etc. Ce atitudine va avea celalat inculpat, este problema lui. Daca in timpul anchetei ati avut parte de un tratament necorespunzator, veti putea face trimitere si la acest aspect, urmind a se stabili in ce masura modul in care s-a derulat ancheta a avut influenta asupra declaratiilor date, sau stabilii starii de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat stefan2008ro stefan2008ro Ma poate ajuta cineva cu nishte raspunsuri. Acum 1 an si ceva impreuna cu un prieten am sustras mai multe shiwch-uri de pe scarile la mai multe blocuri. Am ... (vezi toată discuția)
Ajutor ContSters297278 ContSters297278 Buna seara, in urma cu ceva timp am fost surprins in trafic in timp ce conduceam sub influenta alcoolului.. s-a inceput urmarirea penala si asa mai departe, ... (vezi toată discuția)