Am primit citatie privind repunerea pe rol in vederea perimarii (sunt recurent-parat). hotare a judecatoriei este decisiva si inca aplicabila, valabila sau se poate zice acea hotare a judecatoriei va deveni nula si inaplicabila de acum inainte?
Am primit citatie privind repunerea pe rol in vederea perimarii (sunt recurent-parat-----am un recurs inaintat de mine in urma cu un an in tribunalul Teleorman). Mentionez ca atat eu cat si partea adversa nu ne-am prezentat la instanta de recurs de la tribunal. Cu respect, va adresez 2 intrebari:
1) dupa judecarea perimarii mentionate mai sus, ce valoarea si aplicabilitate (devine inaplicabila ) mai are hotararea data de catre judecatoria Rosiori-de-Vede (hotarare pronuntata inaintea recursului meu la tribunalul Teleorman, aceasi hotarare pe care am atacat-o cu recus la tribunalu Teleorman)?
2) dupa judecarea perimarii mentionate mai sus, partea adversa din proces poate sa actioneze conform hotararii judecatoriei Rosiori-de Vede, deci se poate zice ca acea hotare a judecatoriei este decisiva si inca aplicabila, valabila sau se poate zice acea hotare a judecatoriei va deveni nula si inaplicabila de acum inainte.
Avand in vedere ca nici una ditre parti nu a solicitat judecata in lipsa a recursului, dosarul a fost suspendat, prin lipsa partilor la termenul de judecata stabilit de instanta.
In toata aceasta perioada de un an se putea solicita la tribunal repunerea cauzei pe rol, in vederea continuarii judecatii. Cum acest fapt nu s-a intamplat, instanta va constata, dupa trecerea unui an de la suspendare, periiarea recursului, adica va ramine definitiva si irevocabila hotararea pronuntata la instanta de fond, respectiv cea de la Judecatorie.
Hotarerea pronuntata de catre judecatoria Rosiori-de-Vede va ramane definitiva si irevocabila si va produce efecte.
Dvs , ca si recurent aveati interes in cauza si nu trebuia sa lasati in nelucrare dosarul timp de un an de zile.
Repunere pe rol
mariazet45
buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)