avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil 2 ani, revenire la munca la 1 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil 2 ani, revenire la munca la 1 an si o luna - program de lucru

SUNT FUNCTIONAR PUBLIC SI AM OPTAT PT CONCEDIU CRESTERE 2 ANI ,AM REVENIT LA SERVICIU LA 1 AN SI 1 LUNA SI VREAU SA STIU DACA AM DREPTU L A 6 ORE MUNCA PE ZI PANA LA IMPLINIREA CELOR 2 ANI
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 15 Octombrie 2013
1. Din OUG 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã:

Art. 17.
(1) Angajatorii sunt obligaţi sã acorde salariatelor care alãpteazã, în cursul programului de lucru, douã pauze pentru alãptare de câte o orã fiecare, pânã la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasãrii dus-întors de la locul în care se gãseşte copilul.

(2) La cererea mamei, pauzele pentru alãptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sãu de muncã cu douã ore zilnic.

(3) Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncã, acordate pentru alãptare, se includ în timpul de muncã şi nu diminuiazã veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
...

2. Asadar este vorba de reducerea programului de lucru cu 2 ore numai pentru alaptare si numai pana la implinirea varstei de 1 an a copilului.

3. Deoarece ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani si ati reluat activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
Aveti dreptul la o astfel de reducere numai daca este prevazuta in acordul colectiv aplicabil angajatorului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program de munca (pentru mame) maruis maruis O angajata care se afla in concediu pentru cresterea copilului si a optat pentru concediu de maternitate pana la implinirea varstei de un an a copilului, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil asx asx Urmeaza sa ma intorc din concediu de crestere copil pentru care am optat pentru perioada de 1 an .Conform legii pot beneficia de program redus de 6 ore pana ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca mai devreme de 1 an/ timp partial? roxete roxete Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil de pana la un an (am optat pentru varianta concediului si indemnizatiei de un an) si doresc sa ma intorc la servici ... (vezi toată discuția)