avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judecata litigiu de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judecata litigiu de munca

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare, un angajat reclamant pierde procesul cu angajatorul, iar cel din urma cerere plata cheltuielilor de judecata.
Exista vreun cuantum minim sau maxim care se poate plati de angajat, tinand cont ca firma a angajat pt proces o firma mare de avocatura, si au platit cateva zeci de imi de euro? Eu nu am sa platesc atatia bani.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 15 Octombrie 2013
Buna ziua,
Cheltuielile de judecata sunt constituite din: onorariu de avocat, taxe de timbru (daca exista) si taxe de expertiza (daca e cazu).
Cuantumul lor este aleatoriu si trebuie platit.
Gabriel Klein Kiritescu
Chiar daca este vorba. 50000 euro ??? Nu exista un plafonare ceva?
Il poate plafona instanta de judecata.
Multumesc mult freelis. Ca de obicei tu este cel care clarifica lucrurile :)
O completare la mesajul anterior:
C.proc.civ., art. 451 - Cuantumul cheltuielilor de judecată
(1) Cheltuielile de judecată constau în taxele judiciare de timbru și timbrul judiciar, onorariile avocaților, ale experților și ale specialiștilor numiți în condițiile art. 330 alin. (3), sumele cuvenite martorilor pentru deplasare și pierderile cauzate de necesitatea prezenței la proces, cheltuielile de transport și, dacă este cazul, de cazare, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru buna desfășurare a procesului.
(2) Instanța poate, chiar și din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaților, atunci când acesta este vădit disproporționat în raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfășurată de avocat, ținând seama și de circumstanțele cauzei. Măsura luată de instanță nu va avea niciun efect asupra raporturilor dintre avocat și clientul său.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere instantei diminuarea cheltuielilor de judecata? shcgusa shcgusa Se poate cere instantei diminuarea cheltuielilor de judecata? Ma refer in cazul in care onorariile sunt exagerate? (vezi toată discuția)
Plafonarea cheltuielilor de judecata aidu aidu Vreau sa solicit instantei plafonarea cheltuielilor de judecata, deoarece, spre deosebire de mine, care ma reprezint singur si nu produc nicio cheltuiala, ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut de către o asociație cu activ patrimonial de 200 de lei. i se pot pretinde cheltuieli de judecată mai mari decât activul, eventual și alte daune? ludo ludo Buna ziua, Unei asociatii constituite pe baza OG 26/2000 si art 1270 CV, cu un activ patrimonial de 200 RON, care pierde un proces in contencios ... (vezi toată discuția)