avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Apa calda, incalzire
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Apa calda, incalzire

Buna ziua, de cativa ani sunt privat de apa calda din Aprilie pana in Octombrie, acum sunt in pericol sa nu am incalzire pe timp friguros.
Va rog sa ma lamuriti daca puteti si sa-mi spuneti cui sa ma mai adresez.
Termoficarea n-au inventat-o comunistii!
Am platit noi, parintii si bunicii nostri pentru centralele de cartier si apartamentele de bloc pe care le-am cumparat cu toate utilitatile in functiune.
Daca nu au fost corespunzator intretinute si modernizate in timp, nu este vina consumatorilor care platesc facturile emise catre azociatiile de proprietari.
Asa ca asteapta in contrapartida, sa aiba apa calda menajera la 50 grade Celsius tot anul si agent termic la 80 grade Celsius in perioada friguroasa.
Ceea ce nu s-a intamplat si, satui de disconfort, cca. un milion de proprietari de apartamente s-au dotat cu centrale individuale in beneficiul furnizorului de gaze naturale, al firmelor care le instaleaza si le asista contra bani seriosi dar si in beneficiul primariilor care se trezesc proprietare ale centralelor de cartier, fara sa le cumpere de la cei care au platit pentru ele!
In baza caror legi se adopta aceste masuri in defavoarea proprietarilor?
Cei care nu si-au instalat mijloace alternative de compensare a utilitatilor lipsa, s-au trezit cu devalorizarea apartamentelor proprii, fiind obligati sa protesteze zadarnic la asociatiile de proprietari, protectia consumatorilor, justitie,...
Se pare ca nu mai intereseaza pe nimeni consumul suplimentar de gaze naturale, poluarea, pericolul de explozie,...
Trebuie iesit in strada?
Ar trebui sa se gandeasca toti factorii responsabili care sunt pusi sa rezolve problemele cetateanului, pentru ca mai sunt sapte milioane de apartamente conectate la centralele de cartier!!!
Cel mai recent răspuns: svneagu , utilizator 10:17, 18 Octombrie 2013
Aspectele sesizate,sunt general valabile la nivelul multor proprietari si asociatii de proprietari
Va confruntati cu probleme cu furnizarea utilitatilor la parametri legal prevazuti ,in imobil de locuit in comun ?
Da, in ultimii patru ani s-a intrerupt fara avertizare apa calda din Aprilie pana in Octombrie.
Acum nu avem nici o asigurare ca ni se va furniza apa calda si incalzire. Multumiri pentru mesaj.
Si ce trebuie sa faca asociatiile de proprietari ca sa aiba functionale toate utilitatile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate legi doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine : Locuiesc intr-un bloc de 37 de ap., cu centrala proprie alimentata cu gaz, cu contor general pentru apa calda ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)
Calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social armo armo va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc ... (vezi toată discuția)