avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC

1.Am un salariat.I-a nascut sotia care nu este salariata.Poate sa primeasca indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copilului adica sa intre in concediu paternal? Cpilul este pe numele lui. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:51, 16 Octombrie 2013
1. Tatal copilului poate beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din slarii.

2. Deoarece mama copilului nu poate beneficia de conecdiu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) tatal copilului poate beneficia de CCC incepand cu data nasterii copilului.
Multumesc.De la data nasterii copilului sau dupa 42 zile ?
1. Repet: Daca mama copilului nu poate beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) deoarece nu indeplineste conditiile legale tatal copilului poate beneficia de CCC incepand cu data nasterii copilului.

2. Conditia pentru ca mama sa beneficieze de concediu de maternitate este de a fi avut contract individual de munca cel putin o luna inainte de luna in care solicita concediu de maternitate.


Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si crestere copil salomieanca salomieanca daca ai fost 1- 2 luni in concediu fara plata,dupa care ai aflat ca esti gravida si nu ai sa ai 12 luni lucrate(pana la nastere)mai beneficiezi de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil TRIF magda TRIF magda De la ce data poate beneficia de indemnizatie crestere copil, daca in concediu v-a intra tatal bebelusului. Cele 42 zile concediu postnatal sunt ... (vezi toată discuția)