avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Se poate bransa vecinul fara acord notarial la gaz?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Se poate bransa vecinul fara acord notarial la gaz?

Sunt din comuna Cumpana si vecinul meu vrea sa se branseze in cutia de gaz, care este pusa la 50 de cm de hotar pe gardul meu. Acesta ne fiind gard intre mine si el, si fiind gard lateral, care da la blocuri. Vecinul meu sustine, ca nu are nevoie de acordul meu notarial. Intrebarea mea este, va rog frumos, daca cineva poate sa imi raspunde sau mai cunoaste un astfel de caz. Vecinul meu, venind cu muncitori dela Congaz, fara ordin de servici, ne vrand sa se legitimeze sau sa arata legitimatia de servici sa vad da ca acasta este vizata la zi. Parerea dv este o sa reuseasca sa perforeze instalatia sa-l branseze fara acordul meu notarial? Va rog din suflet sa-mi dati sfaturi intru cat de pe data de 8.10. 2013 traiesc un adevarat cosmar, fiind amenintata de catre lucratori congaz, ca daca vecinul nu obtine acordul meu notarial, imi va opri furnizarea de gaze. Din data de 9.10.2013 am depus reclamatie la Congaz pe Vasila Parvan, dandu-mi se numar de inregistrare, dar intre timp, fiind presata in continu de diferite persoane din acasta intitutie. Daca puteti sa imi indrumati pasi, pentru a putea rezolva acasta problema. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:03, 17 Octombrie 2013
Pentru efectuarea unui racord de gaz este nevoie de un proiect de executie, intocmit de catre un proiectant autorizat pe gaze, care obtine toate avizele si acordurile necesare conform legii.
Proiectul respectiv se realizeaza intocmai de catre o firma autorizata sa efectueze lucrari pe gaze. CONGAZ poate fi o astfel de firma.
Dvs. nu sunteti proprietarul retelei de gaz si nici a cutiei de distributie. Proprietarul este firma de distributie gaz metan. Proiectantul trebuie sa obtina si avizul acestei firme pentru racordarea unui nou consumator.
Dvs. trebuia sa va dati acordul notarial in momentul in care cutia de distributie a gazului metan a fost amplasata pe terenul dvs.
Termenul de raspuns la reclamatia dvs. depusa la Comgaz este de 30 de zile.
Personal nu vad ce motiv ati putea avea dvs. pentru a nu permite racordarea, in conditile in care exista un proiect autorizat in acest sens si firma care executa lucrarea este autorizata.
Vecinul nu va acces pe terenul dvs., in cutie fiind montat doar un nou contor de gaz (langa al dvs., nu comun) care va masura doar consumul de gaz metan al vecinului.
Vecinul va putea citi de la distanta contorul, de dincolo de gard (cei 50 de cm de care amintiti), prin vizorul practicat in capacul cutiei de distributie gaze. Cutia de distributie gaze este incuiata, iar cheia este la supraveghetorul/ cititorul de contoare, de la firma de distributie gaz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaz pasant giovi_mik giovi_mik bunaziua.sunt conectat la gaz impreuna cu vecinul....adica el are contorul de gaz si io sunt alimentat dupa el ,dar nu am contor......as vrea sa imi iau un ... (vezi toată discuția)
Țeava gaz vecin . ursu67 ursu67 Buna ziua stau într-un duplex , vecinul își trage gaze ,mi-am dat acordul la notariat iar băieții de la gaze când au montat cutia de distribuție , ... (vezi toată discuția)
Am autorizație de demolare dar e.on nu-mi permite să renunț la conducta de gaz de care nu mai am nevoie. cum pot rezolva situația? Dan Subtire Dan Subtire Pe peretele lateral al unui imobil pe care l-am achizitionat in urma cu doi ani,se afla amplasata o conducta de gaz.Aceasta conducta s-a construit pe ... (vezi toată discuția)