avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Țeava gaz vecin .
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Țeava gaz vecin .

Buna ziua stau într-un duplex , vecinul își trage gaze ,mi-am dat acordul la notariat iar băieții de la gaze când au montat cutia de distribuție , mi-au infiltrat prin gardul comun un capăt de țeavă cam de zece cm. de la instalație, pe proprietatea mea . Deși eu nu doresc să mă racordez . Ce ar trebui să fac ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 10:34, 10 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand exista posibilitatea de racordare a mai multor benficiari la aceeeasi teava comuna de gaze (dimensionarea tevii comune, de alimentare, tine cont de acest fapt), se recurge conform procedurii/ proiectului de gaze la plantarea de stuturi care in caz de nevoie pot fi utilizate. Daca nu s-ar proceda astfel, in cazul in care se doreste racordarea vecinului (chiar daca momentan, dvs. nu ati solicitat racord), ar trebui redimensionata teava comuna, oprita alimentarea cu gaze si efectuarea de lucrari cu sudura.
Daca in momentul in care v-ati dat acordul pentru racord de gaze la vecin, studiati proiectul de gaze, ati fi observat cu siguranta si respectivul stut care iese din cutia de distributie.
In cutia de distributie este posibil sa existe deja efectuat montajul cu robineti pentru cazul in care s-ar monta si al 2-lea contor de gaze.
Dvs. trebuie sa verificati ca respectivul stut sa fie blindat si sigilat de firma de distributie gaze pentru a nu aparea eventuale stari de pericol de incendiu si/ sau explozie. Stutul trebuie inscriptionat si avertizat prin grija firmei de distributie gaze.
Stati un pic.
Ipotetic se poate accepta ce spune d-l Popa Ghe. Practic din cate stiu la instalatiile de gaze nu se monteaza stuturi sau alte elemente decat cele strict necesare. Iar amabilitate de la baietii de gaze care sa se gandeasca ei ca poate va fi nevoie in viitor de o noua racordare.... putin probabil. Prin urmare era bine daca ne spuneati un lucru: in momentul acesta vecinul este deja racordat? Are deja instalatia pusa in functiune? Nu cumva stutul acela este tocmai ptr. a face o derivatie chiar ptr vecin? Nu cumva in acordul pe care l-ati dat ati fost de accord sa se treaca si prin proprietate dvs. dar poate nu ati retinut? Spun asta ptr. ca eu nu inteleg de ce a fost nevoie sa va dati acordul dvs. pentru racordarea vecinului.
Sau pur si simplu chestia aia de acolo nu este un stut de racordare. Poate fi un element de la o consola de sustinere a coloanei de gaze montata pe cealalta parte a gardului pentru vecin. Neavand mai multe amanunte de la dvs. deocamdata atat pot sa-mi dau cu parerea. Macar atat sa ne spuneti daca puteti. Anume, daca acum vecinul are sau nu instalatia functionala.
Daca este vorba doar de un element de consola..... sa vina baietii sa-l scurteze un pic si gata.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
gigiz, utilizator
Așa prevede mai nou legea , acordul prin notariat. Stăm in același imobil - duplex , curți diferite dar aceeași clădire. Eu tot așa cred , că în eventualitatea în care mă voi racorda cândva , au lasat o prelungire. Așa pare. E un capăt de țeavă blindată și are și un robinet pe undeva, spre firida vecinului. Nu prevedea în acord așa ceva , dar... Nu știu cât este de legal , până una alta . Încă nu s-a racordat , doar au montat țevile , Mulțumesc.
gigiz a scris:

Stati un pic.
Ipotetic se poate accepta ce spune d-l Popa Ghe. Practic din cate stiu la instalatiile de gaze nu se monteaza stuturi sau alte elemente decat cele strict necesare. Iar amabilitate de la baietii de gaze care sa se gandeasca ei ca poate va fi nevoie in viitor de o noua racordare.... putin probabil. Prin urmare era bine daca ne spuneati un lucru: in momentul acesta vecinul este deja racordat? Are deja instalatia pusa in functiune? Nu cumva stutul acela este tocmai ptr. a face o derivatie chiar ptr vecin? Nu cumva in acordul pe care l-ati dat ati fost de accord sa se treaca si prin proprietate dvs. dar poate nu ati retinut? Spun asta ptr. ca eu nu inteleg de ce a fost nevoie sa va dati acordul dvs. pentru racordarea vecinului.
Sau pur si simplu chestia aia de acolo nu este un stut de racordare. Poate fi un element de la o consola de sustinere a coloanei de gaze montata pe cealalta parte a gardului pentru vecin. Neavand mai multe amanunte de la dvs. deocamdata atat pot sa-mi dau cu parerea. Macar atat sa ne spuneti daca puteti. Anume, daca acum vecinul are sau nu instalatia functionala.
Daca este vorba doar de un element de consola..... sa vina baietii sa-l scurteze un pic si gata.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok. Este posibil sa fie si asa. Daca este un capat de teava pregatit ptr. prelungire inseamna ca baietii au pregatit deja o viitoare racordare ptr. alt consummator. S-ar putea ca rationamentul meu sa fie gresit si baietii sa-si fi schimbat putin gandirea. Bine ar fi. Totusi ma gandesc ca ar fi trebuit sa va averizeze. Este posibil ca baietii care au facut lucrarea sa nu fi stiut ca dvs. nu intentionati sa va racordati la gaze in viitorul apropriat. In aces caz incercati sa vorbiti cu ei si in mod normal ar trebui sa gaseasca o solutie. Acolo este totusi proprietatea dvs. si nu se poate ignora acest lucru.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@gigiz
Presupunerile dvs. sunt irelevante.
Lucratorii de la firma de montaj nu fac nimic de capul lor. Stutul respectiv este prevazut in proiectul tehnic avizat de firma de distributie gaze.

Alte discuții în legătură

Se poate bransa vecinul fara acord notarial la gaz? llacramioara llacramioara Sunt din comuna Cumpana si vecinul meu vrea sa se branseze in cutia de gaz, care este pusa la 50 de cm de hotar pe gardul meu. Acesta ne fiind gard intre mine ... (vezi toată discuția)
Racordare gaze Intrebare2017 Intrebare2017 Suntem 2 proprietare intr-o casa. Eu sunt proprietarui etajului. Vecinul s-a racordat la gaze fara acordul meu si nici nu doreste ca eu sa ma racordez la teava ... (vezi toată discuția)
Contor comun gaz tompop tompop Propietar garsoniera am ramas singurul utilizator conectat la contorul de gaz comun pe scara blocului,toti vecinii au separatie de gaze,deci contoare separate. ... (vezi toată discuția)