avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cumparare spatiu de la lichidator (situatie neclara)
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cumparare spatiu de la lichidator (situatie neclara)

Buna. Ma aflu in situatia de a cumpara un imobil al unei firme aflate in lichidare , un spatiu in care functionez in chirie si pentru care am un contract incheiat cu firma falimentara pana in 02.2014. Acest spatiu face parte dintr-un complex de cladiri si nu are o schita topografica, nu are un teren bine stabilit ( terenul de sub constructii fiind al statului roman si nu este apartamentat ) si nu are o cale de acces . Lichidatorul ma preseaza sa ii duc banii pentru cumparare , afirmand ca totul se va rezolva ulterior sau in caz contrar ma va evacua. Ma intereseaza spatiul si doresc sa il cumpar dar ma tem de situatia neclara in care se afla. Este obligat lichidatorul-vanzatorul sa imi asigure o cale de acces legala? Cum sa procedez ? Cui sa ma adresez pentru a nu face vreo greseala?
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
eleniah, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:49, 18 Octombrie 2013
Cumparati un imobil cu o situatie juridica bine reglementata. Nu va bucurati la pretul mic. Lichidatorul va preseaza pentru ca are si el niste mici (mari) comisionase pentru domnia sa la valorificarea bunurilor debitorului, nu va bazati pe declaratii orale cum ca se "rezolva ulterior". Sfaturi obiective cu privire la situatia speciala de acolo nu o sa primiti aici pe forum, intrucat conteaza detaliile, deci cautati un avocat sa va asiste in tranzactie.
Lichidatorul nu va poate vinde bunul decat printr-o licitatie sau daca supune propunerea dvs. aprobarii comitetului creditorilor. In momentul in care bunul este scos la licitatie este bine definit prin caracteristici si are un plan, un cadastru deci stiti exact ce cumparati si daca are sau nu cale de acces.
Nu vad cum va poate solicita lichidatorul sa platiti un bun asa ...... repede ca se vinde la altul......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare teren de la primarie andreeac41 andreeac41 Buna ziua Doresc sa achizitionez un teren cu un imobil ilocuibil, in faza avansata de degradare, care se afla pe hotar cu proprietatea mea personala si care ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de terenuri lazflo lazflo Buna ziua. In anul 2006 am cumparat un teren in urma unei licitatii publice, primind toate hartiile oficiale de la cadastru: carte funciara, schita, titlu de ... (vezi toată discuția)
Intrat pe teren de vanzare freelancer123 freelancer123 Buna. Vecinul e intrat cu o cladire cu aproximativ jumate de metru si cu gardul de sarma cu aprximativ 1m . Terenul cu casa batraneasca e in vanzare am ... (vezi toată discuția)