avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrat Pe Teren De Vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrat Pe Teren De Vanzare

Buna.

Vecinul e intrat cu o cladire cu aproximativ jumate de metru si cu gardul de sarma cu aprximativ 1m . Terenul cu casa batraneasca e in vanzare am posibili cumparatori. M-ar interesa Daca se poate vinde fara probleme si daca s-ar putea rezolva amiabil cu vecinul ?
Cel mai recent răspuns: freelancer123 , utilizator 23:43, 6 August 2016
Rezolvarea amiabila depinde de Dvs. şi de vecin.
Dacă cumpărătorul este de acord cu situaţia, nu văd de ce nu s-ar putea vinde.
Probleme pot aparea, ulterior, d.p.d.v. cadastral şi urbanistic (situaţia de pe teren nu corespunde cu cea descrisa in CF, micsorare POT (posibilitate de ocupare teren, cu construcţii, delimitarea imobilului, etc.).
Multumesc de raspuns. Sper sa se rezolve in sensul ca acel gard de sarma se poate muta si atunci ar ramane doar o portiune mica in care s-a intrat cu un zid.
Ma gandesc totusi ca nu ar fi asa o problema viitorii proprietari avand oricum castig in instanta daca se ajunge acolo. Pentru ca ei tot vor putea incepe demolarea si respectiv constructia mai apoi sa primeasca hotararea in favoarea lor asta in cel mai rau caz.
Rezolvarea cea mai simpla ar fi: dezmembrarea terenului Dvs. şi cumpararea de catre vecinul "constructor" a fasiei de teren de care are nevoie. Daca doriti aceasta soluţie neapărat sa consultati un topograf. Din partea primariei nu este necesara certificat de urbanism pentru dezmembrare pentru ca in urma dezmembrarii vor rezulta numai 2 parcele (peste doua parcele este nevoie de acest certificat).
E un om in varsta bolnav nu are bani sa cumpere acea parte...Da asa au spus posibilii cumparatorii ca vor aduce un topograf sa vada exact ce si cum. Sper sa se rezolve amiabil ....Voi reveni cu solutionarea cand se va vinde poate mai ajuta pe cineva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan tm44gam tm44gam Buna ziua. Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema. In anul 2011 am cumparat un teren extravilan in vederea deschiderii unei microferme pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Sef urbanism = interes personal & refuz semnare autorizatie constructie Cost86 Cost86 Salutare oameni drag . De mai bine de 3 ani ma chinui sa mi deschid o activitate comerciala pe teren proprietate. Inainte de cumpararea terenului acum 3 ani am ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren cu o casa batraneasca .vreau sa renovez ... dana.bors dana.bors Am cumparat un teren cu o casa batraneasca .Vreau sa renovez aceasta casa si imi trebuie acordul vecinilor.Acestia refuza sa mi l dea pe motiv ca le iau ... (vezi toată discuția)