avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren extravilan

Buna ziua.
Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema.
In anul 2011 am cumparat un teren extravilan in vederea deschiderii unei microferme pentru cresterea animalelor mici. Terenul respectiv a fost inprejmuit cu gard si am inceput constuctia halelor. Acum 2 zile am fost sunat de catre topograful care s-a ocupat de terenul meu ca trebuie sa mut gardul cu apoximativ 50 cm spre dreapta.
Problema este ca una dintre hale va fi exact pe limita de proprietate. Vecinul peste proprietatea caruia am intrat a zis ca i-mi da terenu gratis cu conditia sa suport eu toate costurile. Am sunat la un notar public sa vad costurile pe care va trebui sa le suport, iar notarul respectiv a spus ca voi fi obligat sa fac atat dezmembrarea cat si alipirea noi parcele la parcela mea. Fiind vorba despre o suma de 740 lei pentru alipire as vrea sa stiu daca intradevar OCPI ul ma poate obliga la acest lucru.
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
tm44gam, utilizator
Cel mai recent răspuns: tm44gam , utilizator 12:33, 14 Septembrie 2014
OCPI nu va obliga sa mutati gardul sau sa intrati in posesia terenului ocupat. La aceasta institutie se poate constata daca exista suprapunere, numai o sentinta judecatoreasca va poate obliga.
Daca nu sunteti in regula cu terenul puteti face toate aceste demersuri pe cale amiabila
( dezmembrare, act notarial cu vecinul pentru suprafata ocupata) pentru a nu exista litigiu.
Cred ca alipirea nu este obligatorie, daca doriti sa aveti imobile separate.
Totusi trebuie sa fiti convins daca ati facut gardul gresit pentru a demara procedurile pe cale amiabila.
Multumesc de raspuns.
Gardul este facut gresit deoarece masuratorile actuale au fost facute cu un GPS.
De inteles m-am inteles cu vecinul o sa demarez actiunea sa cumpar acea bucata de pamant.
Inca o data multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comasare teren cumparat de la vecin (care nu mai vrea sa plateasca dezmembrarea+iesirea din indiviziune) m1ha1 m1ha1 Buna ziua, Recent am cumparat o proprietate (casa+teren) cu o parte din teren achizitionata de fostii proprietari de la un vecin. La notar mi s-a transmis ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am un teren cumparat din 2015 in comuna jucu judet ... spinacas spinacas Buna ziua,am un teren cumparat din 2015 in comuna jucu judet cluj,in 2015 in baza a titlului de proietate sa intabulat terenul pentru al putea cumpara.in 2023 ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren fara acordul unui proprietar! ININA10 ININA10 Buna ziua. Iata problema: 2 persoane (A si B) sunt proprietarele unui teren si doresc sa il dezmembreze. Niste vecini ii roaga sa isi alipeasca terenul de ... (vezi toată discuția)