avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Coruperea de minori se pedepseste sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Coruperea de minori se pedepseste sau nu?

Exemple:
1. Barbat in varsta de 25 de ani gospodareste (fara casatorie) cu o fata de 15 ani – ii cumpara haine, dulciuri s.a., dar fata (din familie saraca) nu mai merge la scoala (nici nu vrea) pt ca e ocupata in gospodarie si trebuie sa aiba grija de iubit. Parintii fetei au reclamat faptul la politie si... barbatul continua sa faca sex cu minora – nu s-a constatat a fi "corupere de minori”.
Femeie in varsta de 23 de ani gospodareste cu un adolescent in varsta de 16 ani... Parintii lui nu au nimic de comentat... Ea ii cumpara cele necesare pt scoala (pt ca merge zilnic la scoala si are note bune), ii cumpara haine... il intretine.
2. Barbat in varsta de 30 de ani, face sex azi cu o pustoaica in varsta de 14 ani, maine cu una de 16, poimaine cu una de 15 s.a.m.d. Toate fetele sunt din familii sarace si tipul le cumpara haine, le da bani si parintilor... Deoarece, la un moment dat, a refuzat sa mareasca "sponsorizarea” pt parinti a fost reclamat si acuzat pt... corupere de minori.

Rationez absurd spre deloc daca nu inteleg care este diferenta intre primul exemplu si al doilea?
Nu in ambele cazuri sunt constatate relatii sexuale (consensuale) intre adulti si minori? Practic, cati ani trebuie sa aiba un minor pt ca adultii care fac sex cu ei sa fie acuzati ca ii corup sexual?
Cel mai recent răspuns: Petre tompas , utilizator 15:10, 1 Noiembrie 2016
Pai se putea fara...mine.
Cred ca legea penala clarifica destul de bine acest gen de infractiuni. Am in vedere majoritatea codurilor penale europene,de la care legiuitorul nostru sa inspirat permanent.
Alta este problema.Ce face societatea pentru oprirea acestui flagel,daca ma pot exprima astfel. Interventiile brutale ale televiziunilor de tot felul in viata tuturor categoriilor de persoane,accesul la internet,unde gasesti si vezi ce vrei si ce nu vrei, coroborat cu lipsa de educatie din familie si scoli,nivelul accentuat de saracie.
Iata numai citeva din cauzele care determina ascensiunea acestui flagel,l-am numit weu. Pentru ca este in toata lumea nu numai la noi. Sunt multe de spus...
Aplicarea legi de catre cei abilitati este un alt subiect,care necesita o dezbatere amanuntita si nu cred ca acest lucru este posibil pe forum. Dar poate fi luat in consideratie de administratori .Cred ca mas media face si asa destul.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
buna ziua!
am si eu o nelamurire.Eu si prietenul meu suntem impreuna de cateva luni,eu am 15 ani jumate iar el este mai mare ca mine,am inceput sa avem relatii sexuale de vreo 2-3 luni,el nu ma obligat,nu mi`a oferit cadouri sau asa,nu,eu am vrut de buna voie.parintii mei banuiesc ca am o relatie cu el,daca ei se decid sa mearga la politie,ce poate pati prietenul meu?mai ales daca eu as declara ca am fost de acord cu tot ce s`a intamplat ??va rog sa imi raspundeti.
o zi buna!
Daca ati intretinut raporturi sexuale mai inainte de implinirea varstei de 15 ani si se va dovedi acest lucru poate fi atrasa raspunderea penala si sa fie tras la raspundere penala.
Daca toate acestea s-au intamplat dupa implinirea varstei de 15 ani nu va raspunde penal.
In cazul depunerii unei plangeri penale ar fi recomandabil sa isi angajeze avocat deoarece cine stie ce ar declara el si pot aparea tot felul de probleme de natura penala.

Daca va este profesor va raspunde penal.
In aceasta ultima ipoteza presupun ca ati vazut pe la televizor ce s-a intamplat cu acel caz mediatizat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu este profesorul meu,este un vecin.multumesc mult ca m`ati lamurit!
o zi buna!:)
buna seara!
ma scuzati ca deranjez,din nou,as vrea sa va mai intreb 2 lucruri.
o fata se poate casatori la 16 ani?daca da,e neaparat nevoie de acordul parintilor?sau acest lucru se poate face si pe ''ascuns'' sa zic asa..??
daca aceasta casatorie s`ar realiza dupa ce implinesc 16 ani,si daca ar afla parintii mei si ei ar decide sa apeleze la politie,se pot agrava lucrurile pentru prietenul meu??
iar in legatura cu celalalt mesaj postat,la care mi`ati raspuns deja,as mai avea o nelamurire,daca se dovedeste ca am avut relatii sexuale cu prietenul meu dupa ce am implinit 15 ani,el poate sa fie arestat chiar si pentru o perioada scurta de timp?
multumesc mult!
O seara placuta!!:)

Alte discuții în legătură

Corupere de minori - elemente constitutive ale infractiunii elenaciocanache elenaciocanache Buna ziua. sunt noua in acest forum si de aceea va cer scuze daca am unele greseli. Numele meu este Elena si am o fiica de 16 ani care a inceput o relatie cu ... (vezi toată discuția)
Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)
Este sau nu corupere de minori? Florin2430 Florin2430 Buna ziua,am 17 ani in decembrie voi implini 18,prietena mea are 14 ani si 6 luni,tatal ei nu este de acord cu relatia noastra si vrea sa sesizeze ... (vezi toată discuția)