avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj credit ipotecar dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj credit ipotecar dupa divort

Buna ziua,
in urma cu trei ani am divortat si in urma divortului a ramas un imobil ipotecat eu fiind proprietar credit ,fosta sotie coplatitor.Fosta sotie locuieste in imobil cu copilul nostru si actualul barbat. Numai fosta sotie plateste ratele de comun acord, eu schimbandu-mi domiciliul Eu vreau sa fiu exonerat de partea mea de credit din banca dar fosta nu poate acoperi cu salariul ,nici alta persoana sa-mi preia partea de credit nu gasim(nici actualul sot) .Ea doreste sa ramana in continuare acolo. Ma gandesc sa fac un partaj in urma caruia sa-i cedez sotiei jumatatea mea (nu doresc nimic de acolo) si ma gandesc poate reusesc sa fiu exonerat..este posibil in speta asta? Este bine sa fac partaj sau exista alta posibilitate mai usoara?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
florin12100, utilizator
Cel mai recent răspuns: TOS55555 , utilizator 10:41, 10 Februarie 2015
Doriti sa faceti un alt credit sau care e finalitatea?
E dificil sa iesiti din acel credit daca banca nu va da acordul. Ar trebui sa discutati cu banca variantele.
Buna ziua,
nu doresc sa fac alt credit .Fosta sotie a discutat cu banca exclusiv pe tema preluarii pe numel ei ei sa a partii mele ,dar nu se incadreaza.Eu sunt "prins "cu numele ..
Partajul ar rezolva ceva ?Sau pierd banii pe taxa de timbru+plata avocat si tot acolo ajung.. la refuzul bancii?
Va multumesc!
Puteti face un partaj atat in instanta cat si la notar. La notar daca va intelegeti . Insa va trebuie acordul bancii.
E cea mai buna solutie, doar n-o sa mergeti in instanta daca va intelegeti!
Sunt mai multe variante de partaj prin care sa va asigurati ca sotia va raspunde in fata dv. daca nu achita ratele. Totusi, nu e o garantie 100%, pentru a fo scos din credit aveti nevoie de acceptul bancii, insa se pot face acte aditionale pentru a ajunge foarte aproape.
De exemplu, sotul doamnei poate face un credit pe numele lui prin care sa achite partial creditul, anticipat, apoi doamna poate se incadreaza... sau alte variante, dar trebuie gasite de la caz la caz, in functie de situatia si planurile partilor implicate.
Buna ziua,multumesc pt. raspunsuri!
Din pacate nu prea ma mai inteleg cu fosta (sotul ei nu vrea sa auda de problema si nici nu va face credit pe numele lui ) deci amandoi nu vor sa colaboreze cu mine ,in concluzie fosta sotie s-a sucit si nu vrea sa mai faca nimic de acum incolo, doar sa ramanem in acest stadiu. Problema este ca raman "agatat" cred ca f. mult timp de acum inainte.
Am fost la mediator dar nu s-a putut incheia medierea pt. ca nu ne-am inteles...ori prelua ea ,ori preluam eu ,ori se vindea casa(cu mult mai putin decat face) .Ea vrea sa vanda cu mai mult casa sa-si recupereze investitii in plus acolo, dar nu gaseste cumparator.
Acuma sunt in punctul in care nu stiu ce sa fac..sa mai astept si sa accept aceeasi situatie sau sa fac ceva in instanta.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - hotatare judecatoreasca ContSters332562 ContSters332562 Cine ma poate ajuta in speta de mai jos: Am un credit banca (ING - cu ipoteca imobiliara) . In urma procesului de partaj (in baza medierei) care a ramas ... (vezi toată discuția)