avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru a doua locuinta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru a doua locuinta

Buna ziua! Va deranjez cu o nelamurire legata de TVA pentru locuite, In anul 2009 am achizionat un apartament prin programul Prima Casa. Intre timp ne-am mutat domiciliul si am dori sa achizitionam un alt apartament.
Majoritatea dezvoltatorilor afiseaza preturile direct cu TVA-ul 5% inclus - lucru care ne induce in eroare.
As vrea sa stiu care este TVA-ul pe care trebuie sa il platim pentru acest al doilea apartament.

Multumesc anticipat,
Catalina Simion
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:11, 16 Octombrie 2013
Puteti beneficia de tva de 5% in baza unei declaratii notariale din care sa rezulte faptul ca nu ati mai achizitionat niciodata un imobil beneficiind de valoarea redusa a tva-ului.
In cazul in care, la achizitionarea apartamentului prin Programul Prima Casa in anul 2009 ati beneficiat de cota redusa de tva de 5%, acum nu mai aveti aceasta posibilitate si ca urmare veti achita un tva de 24%. Pretul de vanzare al apartamentului va fi stabilit in functie de aceasta valoare a tva (24%)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe la a doua locuinta in proprietate crisnica crisnica Buna ziua, Am si eu o situatie; Tata a primit prin mostenire de la bunica o locuinta, in dec 2014. Acum a semnat un antecontract pentru un ap in ... (vezi toată discuția)
Pret contract vanzare-cumparare apartament prin prima casa 4 diana16_ela diana16_ela Cum se calculeaza pretul unui contract de vanzare-cumparare a unu apartament achizitionat prin programul prima casa 4? pretul ap. e de 43.400 euro , care va fi ... (vezi toată discuția)
Legalizare act vanzare cumparare gabi_br.ro gabi_br.ro cat costa si cum se calculeaza valoarea ce trebuie platita pt un act de vanzare cumparare a unui apartament cu valoare de 70000 ron?exista un procent fix ... (vezi toată discuția)