avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe la a doua locuinta in proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe la a doua locuinta in proprietate

Buna ziua,

Am si eu o situatie;

Tata a primit prin mostenire de la bunica o locuinta, in dec 2014.
Acum a semnat un antecontract pentru un ap in bucuresti, care se afla in constructie iar actul final va fi semnal in luna iunie 2015, cand se va finaliza ap.
Ce taxe si impozite impune faptul ca el achizitioneaza acum o a doua locuinta. Ma refer la un TVA care am auzit ca este de 5% la prima locuinta si 24% daca este a doua?
Se mai poate schimba numele cump de la antecontract la contractul final? Ar dori sa mi-l faca mie cadou- donatie; eu insa am un ap luat prin prima casa in anul 2009.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 18:15, 29 Ianuarie 2015
La achizitionarea unui imobil cu destinatie de locuinta puteti beneficia de tva de 5% in baza unei declaratii autentificate din care sa rezulte ca pana la data prezentei nu ati mai achizitionat o locuinta beneficiind de valoarea redusa a taxei.
Cum dobandirea proprietatii asupra unui imobil prin succesiune nu se confunda cu vanzarea-cumpararea, puteti cumpara un imobil beneficiind de tva de 5%.
In cazul in care antecontractul de vanzare-cumparare s-a incheiat in forma autentica, prevederile acestuia trebuie respectate si la incheierea contractului de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am achizitionat un imobil in august 2021,cu antecontract ... iuliac20 iuliac20 Buna ziua, am achizitionat un imobil in august 2021,cu antecontract de vanzare-cumparare,achitand integral valorea imobilului,termenul initial de incheiere ... (vezi toată discuția)
Tva 5% imobil?am o intrebare,intrucat sunt total in ceata.in data ... razvanandrei1988 razvanandrei1988 Buna ziua!Am o intrebare,intrucat sunt total in ceata.In data de 26.10.22 am incheiat cu un dezvoltator SRL o promisiune bilaterala de vanzare pt un ap. in val ... (vezi toată discuția)
Tva 5 % ptr imobile noi deiush deiush Buna ziua, Am achizitionat in 2007 un imobil sub 120 mp si sub 100 000 euro. am platit atunci integral si blocul va fi gata la sfarsitul acestei luni. la ... (vezi toată discuția)