avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie la limita de varsta

buna ziua ! am fost pensionata anticipat cu penalizare de 18 %. Acum am facut virsta standard de pensionare . La calculul pensie pentru limita de varsta se mai adauga in afara penalitatii o suma pentru studii superioare la zi ( 5 ani ?)
Cel mai recent răspuns: mariana55_ro , utilizator 20:47, 16 Octombrie 2013

Se elimina diminuarea si intra in calcul stagiul asimiat(pensie de invaliditate,facultate ,armata).


Legea 263/2010

ART. 64
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate.

multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala George Stancu George Stancu Buna ziua.Avind mai multe informatii contradictorii va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia ... (vezi toată discuția)
Pensionare mihaialbert mihaialbert Sotul meu are varsta de 63 de ani si vechime in munca de 39 de ani. Se poate pensiona?Cei 5 ani de facultate se adauga la vechime? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta gluten gluten Pensia anticipata va deveni pensie pentru limita de varsta, din oficiu ?Sau trebuie sa depun o cerere?Multumesc! (vezi toată discuția)