avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primaria nu a raspuns in 30 de zile
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primaria nu a raspuns in 30 de zile

am facut o cerere pentru eliberearea unor acte la primaria din localitate, dar nu am primit niciun raspuns si au trecut aproape doua luni de cand am facut cererea.
ce e de facut? cum ii pot face sa elibereze respectivele acte?
multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:04, 17 Octombrie 2013
pai nu stiu...legea 554/2001 sau 544 pe 2001

una vizeaza cintenciosul administrativ si alta liberul acces
Cand ati depus cererea,v-a dat un nr.de inregistrare sau ati lasat cererea acolo si ati plecat fara sa vi se dea un bon cu nr.de inregistrare?
am numar de inregistrare, o hartie cu parafa priamriei numarul de inregistrare si data. am depus cererea la data de 14.08.2013
Mergeti din nou la primarie si vedeti ce se intampla de nu va raspunde. Aratati-le ca va incalca un drept,care de fapt este mentionat in constitutia Romaniei ,art 51,alin.4 unde spune ca = Autorităţile publice au obligaţia să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii.=

Poate scrisoaea cu raspunsul lor s-a pierdut pe undeva pe drum,mergeti la primarie si intrebati ce se intampla,daca v-au trimis,sa faca dovada ca v-au trimis aceasta scrisoare.

@ shadyrk

Numai actionandu-i in judecata veti putea obtine obligarea Primariei la eliberarea acelor documente.
Termenul de raspuns este de 30 de zile , cu posibilitatea prelungirii acestuia cu inca 15 zile, conform OG nr.27/2002.

Alte discuții în legătură

Legea 544/2001 westkontakt westkontakt Buna seara, dupa indelungi staruinte am primit decizia (in scris) de acordare a indemnizatiei lunare dupa 3-4 cereri si ultra-cereri si sesizari. Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cerere catre primarie pentru atribuirea unui loc de casa -fara raspuns ! telecomanda telecomanda Buna seara scriu in numele unor tineri care au facut o cererecatre Primaria unei comune pentru atribuierea unui loc de casa. Primaria nu raspunde la cerere si ... (vezi toată discuția)
Actiune pe lg.10/2001 sau contencios administrativ? dandanaua dandanaua Urmare a notificării întemeiată pe lg.10/2001, reiterată în baza lg.247/2005, primarul emite dispozitie prin care se acorda despagubiri banesti in ... (vezi toată discuția)