avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 544/2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 544/2001

Buna seara,
dupa indelungi staruinte am primit decizia (in scris) de acordare a indemnizatiei lunare dupa 3-4 cereri si ultra-cereri si sesizari.
Nu vreau sa va spun ca nici acum nu am aflat persoana (persoana fizica) ce mi-a instrumentat dosarul si mi-a gresit calculul perioadei, trimitand-o pe sotia mea in concediu post-natal. OK! S-a reparat si asta.
Acum, cand ma uit pe decizie, vad ca fiica mea s-a nascut in ......2008, adica acum 1 an jumate, de atunci mi se acorda indemnizatia (Hilar este ca pe atunci, pe cand se "nastea" micuta mea - dupa ei-, nici nu exista Legea 257 din 2008, dar ei mi-au acordat din martie, adica dinainte de aparitia legii ce prevede optiunea de 600 ron sau 85% din....).
Oricum, voi face o cerere de revocare a acestei decizii!!!!!!!!!
Acum, am 2 intrebari:
1. in baza legii 544/2001 sunt indreptatit sa cer numele persoanei care mi-a gresit calculul perioadei de acordare a indemnizatiei in contencios administrativ?
2. daca ultima sesizare am depus-o in data de 31.08.2009 si raspunsul la ea l-am primit in 25.09.2009, in baza aceleiasi legi 544/2001 sunt indreptatit sa atac aceasta decizie in contencios administrativ?
Multumesc!
Florin Borza
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 27 Septembrie 2009
1.Da, in baza art.16 din Legea 554/2004, pentru a-l putea actiona in justitie pe functionarul vinovat:
ART. 16
Introducerea în cauza a functionarului
(1) Cererile în justitie prevazute de prezenta lege vor putea fi formulate si personal împotriva persoanei fizice care a elaborat, a emis sau a încheiat actul ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru întârziere. În cazul în care actiunea se admite, persoana respectiva va putea fi obligata la plata despagubirilor, solidar cu autoritatea publica respectiva.
(2) Persoana actionata astfel în justitie îl poate chema în garantie pe superiorul sau ierarhic, de la care a primit ordin scris sa elaboreze sau sa nu elaboreze actul.

2.Da, daca ati fost vatamat intr-un drept sau interes legitim:
ART. 1 din Legea 554/2004
Subiectele de sezina
(1) Orice persoana care se considera vatamata într-un drept al sau ori într-un
interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin
nesolutionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atât privat, cât si public.

Daca va referiti la nesolutionarea în termenul legal a unei cereri, legea prevede: " faptul de a nu raspunde solicitantului în termen de 30 de zile de la înregistrarea cererii, daca prin lege nu se prevede alt termen".

Corectez : Este vorba despre Legea nr.554/2004 - Legea contenciosului administrativ - a fost o eroare din cauza a prea multi de "4"... si a orei tarzii ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Nu cred ca puteti formula o astfel de cerere in baza Legii nr.544/2001.... ci mai degraba folositi dispozitiile legii nr.554/2004 asa cum v-a sfatuit colega noastra avocat ...:)
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc de raspuns. Am intrebat pe forum si in special pe d-voastra pentru ca , la un alt subiect, si anume "legea 544/2001" mi-ati dat urmatorul raspuns:
citez
"Subiect: RE: legea 544/2001

Nu cred ca puteti formula o astfel de cerere in baza Legii nr.544/2001.... ci mai degraba folositi dispozitiile legii nr.544/2004 asa cum v-a sfatuit colega noastra avocat ... "

Lege nr. 544 din 25/11/2004 - pentru înfiinţarea comunei Răscăeţi prin reorganizarea comunei Vişina, judeţul Dâmboviţa

Si cum verific mai multe surse, m-ati indus in eroare.
Oricum multumesc pentru informatii.

Florin Borza
# westkontakt
Nu cred ca intentia mea era sa va induc in eroare ... a fost doar o eroare de scriere a numarului legii contenciosului administrativ .. imi cer scuze pentru greseala
:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 544/2004 = 554/2004 ???? westkontakt westkontakt orice cautare a legii 544/2004 pe internet m-a dus la ....legea 554/2004 contencios administrativ, iar orice cautare a unui model de reclamatie administrativa ... (vezi toată discuția)
Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)
Intrebare lg. 544/2004 say say Buna Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare. In luna decembrie am depus o cerere de aprobare a unei organigrame la un minister. Suntem in luna ... (vezi toată discuția)