Urmare a notificării întemeiată pe lg.10/2001, reiterată în baza lg.247/2005, primarul emite dispozitie prin care se acorda despagubiri banesti in achivalent pentru imobilul (teren si constructie), preluat abuziv in baza D.92/1950.În acest context, dosarul trebuia înaintat la Comisia Centrala pentru despagubiri. Urmeaza 4 ani de corespondenta cu primaria, care, în primul an ne raspunde ca a inaintat dosarul, contactam Comisia Centrala care ne raspunde ca nu s-a înaintat la ei nici un dosar, iar in urmatorii 3 ani nu ne mai raspunde nimeni nimic.Pe cine si cum dam in judecata? Primaria pe contencios sa fie obligata sa respecte dispozitia si sa o puna in aplicare, in sensul de a inainta dosarul forurilor competente cu plata despagubirilor?
In acest caz, Primaria insa este o mica-mare problema: in contencios administrativ ati fi avut sorti de izbanda daca ati fi citit cu mare atentie prevederile art.7 din Legea nr.554/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. In ceea ce priveste Legea nr.10/2001, republicata, ati indeplinit procedura notificarii, in rest totul era de resotrul administratiei publice locale care nu a respectat legislatia! Totusi, mai incercati! Succes!
Va referiti la procedura prealabila, am indeplinit-o si sunt mereu in termen, pentru ca solicit primariei sa-mi comunice ce s-a intamplat cu acest dosar, unde este, daca l-a inaintat, in fiecare luna.Evident, nu am primit de 2 ani nici un raspuns, insa pot face dovada cu cererile inregistrate la ei (am nr.de inregistrare si data pe copie) ca le-am solicitat raspuns.