avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutoare de incalzire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutoare de incalzire

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti, daca am certificat de hadicap fiind imobilizat la pat, am dreptul la acest ajutor de incalzire? Am am pensie de invaliditate f. mica.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 17 Octombrie 2013
ajutorul pt incalzire se acorda familiilor sau persoanelor singure care realizeaza un venit de pana la 615 lei/membru de familie sau persoana singura, in cazul gazelor. Pt lamuriri complete consultati acest articol: www.avocatnet.ro/content/art...
Ajutoarele se acorda si in functie de veniturile solicitantilor, care nu trebuie sa depaseasca anumite sume prevazute de lege.

Astfel, ajutorul lunar pentru energie termica se va acorda doar in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 1,572 ISR in cazul familiilor si 2,164 ISR in cazul persoanei singure. Avand in vedere ca, in momentul de fata, valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei, ajutoarele pentru incalzire in sistem centralizat se vor acorda familiilor care au un venit net pe membru de familie de pana la786 lei, iar persoanelor singure care au un venit de pana la 1082 lei.

Pentru incalzirea cu gaz, energie electrica sau lemne, carbuni, combustibili petrolieri, veniturile pana la care se vor acorda ajutoare sunt pana la 615 lei.


Care este valoarea pensiei dvs?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor caldura, lorichirila lorichirila daca suntem 4 membri in familie,2 copii iar noi nu suntem casatoriti si locuim impreuna cu chirie putem beneficia de ajutorul de incalzire?Avem salariul minim ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor social pentru caldura procesomanul procesomanul Nu am beneficiat pana acum de ajutor social pentru caldura iar din cifrele valorice din articolul prezentat pe avocat net nu inteleg mare lucru. Mai concret ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de incalzire defcon defcon poate fi blocat ajutorul de incalzire daca singurele venituri sunt o inchiriere si alocatia a doi copii ? veniturile sunt in total de 434 ron. si nu mai am ... (vezi toată discuția)