avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită conciliere 720/1 cod pr civ
Discuție deschisă în Executare silită

conciliere 720/1 cod pr civ

ce pot face in situatia in care OG nr.5/2001 mi se respinge si am facut conciliere in baza art. 720 indice 1/cod pr civ iar plicul (trimis recomandat) mi se reintoarce cu mentiunea "destinatar lipsa de la domiciliu"
sa zicem ca fac o noua conciliere si se intampla la fel.
s-ar putea sa nu am nici o posibilitate de declansarea unei actiuni pe drept comun?
la acea adresa fiind un sediu de firma ar trebui sa existe cel putin o persoana care sa poata prelua corespondenta, parerea mea.
fac precizarea ca pt OG 5 deabia mi s-a stabilit primul termen deci nu stiu ce reactie ar putea sa aiba debitorul.

Nici eu nu inteleg.. cum adica s-a prescris factura??
Probabil s-a prescris debitul, ce e asa greu de priceput.
Daca creanta este mai mare de 3.000 euro fa o cerere pe legea 64/95.
n-ai auzit ca si afisarea la sediul firmei respective este o dovava de comunicare?trimite concilierea prin intermediul unui exec judecatoresc care,daca nu va gasi pe nimeni care sa primeasca adresa ta,o va afisa.tu ai dovada ca ai indeplinit procedura.succes
La urma urmei va trebui să faci si citarea prin publicitate, tot pe cheltuiala ta, iar în final dacă executorului judecătoresc nu - i indici exact sediul, nu o să - ti recuperezi banii în veci.
Din cate am inteles , cererea de emitere a somatiei de plata ti-a fost respinsa sub motiv de prematuritate a introducerii actiunii , de asemenea sustii ca , esti in perioada de implinire a termenului de prescriptie si corespondenta in vederea indeplinirii procedurii prealabile se returneaza cu mentiunea "birou inchis" .
Variante :
1. Prin introducerea actiunii in temeiul O.G. nr.5/2001 ai intrerupt cursul prescriptiei chiar daca cererea a fost respinsa .
Incearca sa afli mai multe informatii despre debitorul tau de la ORC si daca totusi corespondenta ta se returneaza introdu actiunea pe calea dreptului comun , in cererea de chemare vei mentiona , preciza si dovedi cauzele care au condus la neindeplinirea procedurii prealabile ;
2. Functie de valoarea creantei poti introduce cerere in baza Legii nr.64/1995 R ;
3. Daca ai suficiente elemente si sunt intrunite conditiile unei infractiuni formuleaza plangere penala .

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata robertsega32 robertsega32 Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata vs. conciliere dumitru2000 dumitru2000 - x da in judecata pe Y pentru plata unei sume de bani - deci pretentii; - de la scadenta insa au trecut insa trei ani fara cateva zile - deci X nu mai are ... (vezi toată discuția)
Concilierea directã Adelin 3 Adelin 3 Am o mică problemă, după ce pe calea somaţiei de plată reclamanta a pierdut în sensul că ia fost respinsă acţiunea, se îndreaptă împotriva mea cu o ... (vezi toată discuția)