avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva, respectiv individuala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva, respectiv individuala?

Buna ziua,
As avea o nelamurire legata de concedierea pe motive ce nu tin de persoana salariatului:
Daca se procedeaza la concedierea unei singure persoane in baza art. 65 (1)- desfiintarea postului ca urmare a restrangerii activitatii, mai este valabila imposibilitatea angajatorului de a angaja alta persoana timp de 9 luni? Ori aceasta clauza este valabila doar pentru concedierile colective? Mentionez ca denumirea postului este aceeasi, desi competentele cerute sunt diferite (deci si fisa postului) si proiectul este diferit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:05, 28 Martie 2009
Art.72(1) spune clar: Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati timp de 9 luni de la data concedierii acestora.
Deci se refera numai la concedieri colective nu individuale. Puteti angaja oricand alta persoana pe acel post.
Va multumesc pentru clarificare...
O zi frumoasa!
In cazul concedierilor individuale puteti angaja oricand o alta persoana si de asemenea nu aveti obligatia de a anunta salariatul concediat despre aceasta angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare cim- somaj alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Avem si noi un angajat X care este in concediu fara plata din 10 martie 2008. Inca nu am depus decizia de suspendare a CIM la ITM, pt ca nu stiam ... (vezi toată discuția)
Postul persoanei care intra in somaj.. alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu nev de ajutor. Avem mai multi angajati pe postul de \"legatori nave\", dar unul dintre ei doreste sa intre in somaj, iar altul sa plece ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala danares danares In cazul concedierilor individuale, restructurarea posturilor, dupa ce perioada am voie sa reinfiintez aceleasi posturi. Este firma obligata sa reangajeze ... (vezi toată discuția)