avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie suspendare CIM- somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie suspendare CIM- somaj

Buna ziua!

Avem si noi un angajat X care este in concediu fara plata din 10 martie 2008. Inca nu am depus decizia de suspendare a CIM la ITM, pt ca nu stiam pe ce perioada va fi in concediu fara plata. Acum 2 zile, d-nul X vine la sediu si ne comunica faptul ca doreste sa intre in somaj. Mai este nevoie sa depunem decizia de suspendare catre ITM? Pe postul d-lui X mai putem angaja? (unele persoane mi-au spus ca pt a beneficia de somaj, tb sa-i desfiintam postul, si automat, nu mai putem angaja pe postul resp pt o per de 1 an) . Cum se procedeaza in acest caz?
Va multumesc frumos pt ca m-ati ajutat si m-ati luminat in toate problemele pe care le-am avut . 
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 18:31, 7 Aprilie 2009
Art. 72 din Codul muncii prevede : Angajatorul care a dispus concedieri colective nu mai poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati timp de 9 luni de la data concedierii acestora. Daca dvs. concediati doar un angajat nu se poate vorbi de concediere colectiva si , in consecinta , puteti angaja pe acel post o alta persoana.
Nu cred ca este nevoie de desfiintarea postului. Conform art. 16 lit. c) din Legea 76/2002 (Legea somajului) beneficiarii prevederilor prezentei legi sunt persoanele in cautarea unui loc de munca care ocupa un loc de munca si, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia.
Pai si de pe 10 martie pana in prezent il platiti daca a fost in concediu fara plata? Tot trebuie sa depuneti decizia de suspendare si pe cea de incetare a suspendarii. Acordati apoi preavizul prevazut de lege si ii desfaceti CIM cu 65 (1) Codul Muncii. Nu se aplica prevederile de la concedierea colectiva, aceasta este o concediere individuala. Adica, veti putea angaja pe altcineva pe functia acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul - ce presupune pentru angajator radulescuoctav radulescuoctav Buna ziua, As dori sa angajez pe cineva pentru o luna pentru a putea primi somaj. Persoana are peste 10 ani de cand lucreaza la locul de munca de unde ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic 2ani Veronicas Veronicas Buna ziua, Imi puteti spune daca dupa efectuarea concediul de crestere copil pe 2 ani am dreptul de la intra direct in somaj? Administratorul firmei imi spune ... (vezi toată discuția)
Somaj melcsy melcsy buna ziua. cum putem desface CIM al uni anagjat ca sa poate beneficieze de somaj? adica omul respectiv mai are 3 luni pana la pensie, dar nu-l putem tine ... (vezi toată discuția)