avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea CCM in perioada somajului tehnic apoi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea CCM in perioada somajului tehnic apoi concediere

In ianuarie cand eram in somaj tehnic sindicatul si patronatul au modificat CCM reducand la jumatate numarul salariilor compensatorii fara ca noi sa stim.In 2 februarie cand am inceput serviciul au inregistrat acest Act Aditional (modificare) la Directia Muncii.Dupa cele 45 dezile legale au facut concediere colectiva de 550 de salariati.Este valabil Actul Aditional daca membrii de sindicat nu au stiut de modificare.Cei concediati putem ataca modificarea CCM care s-a realizat in timpul somajului tehnic si de care am aflat din decizia de concediere?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:01, 28 Martie 2009
Sindicatul in mod obligatoriu arfi trebuit sa aiba acordul majoritatii membrilor sai pentru efectuarea oricaror negocieri si concretizarea acestiora in acte aditionale la CCM. Solicitati sindicatului sa va puna la dispozitie documentul privind limitele imputernicirii lor la negocierea CCm cu patronatul.
E vorba de UPET ?????
Sigur este vorba de Upet. S-a procedat asa deoare salariatii nu dadeau mandat sindicatelor reprezentative sa procedeze la asemenea modificare deoarece in anul 2008 firma a avut un profit net de 15,7 mil.euro si o crestere a cifrei de afaceri de peste trei ori. Din acest motiv nici concedierile nu se justifica. Angajati un avocat, dar nu din localitate, si cereti in instanta anularea actului aditional privind modificarea. Retineti rezultatele economice.Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere colectiva privind modificare cim prin transfer contributii sociale de la angajator la salariat madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Cum initiaza angajatatorul negocierile colective pentru modificarea, prin act adiţional, a contractelor de muncă privind transferul ... (vezi toată discuția)
Desfintare sindicat. alegerea reprezentantilor salariatilor Aneka_ro Aneka_ro Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii o societate comerciala, poate renunta la sindicat si poate opta pentru reprezentati ai salariatilor care sa ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca daca CCM poate fi modificat prin act aditional, privind platile compensatorii in vederea concedierii colective, dupa ce au fost notificate: Inspectoratul ... (vezi toată discuția)