avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare despagubiri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare despagubiri

Buna ziua,
In anul 2009 am incheiat un contract cu o firma de imobiliare pentru achizitionarea unui apartament si am platit un avans pentru care am primit o factura si o chitanta. La scurt timp s-a dovedit ca a fost o inselatorie iar in situatia mea mai erau alte 38 de persoane. Cei doi patroni ai firmei impreuna cu alti doi complici au fost arestati si judecati. Dupa noul cod penal au primit pedepse intre 5 si 4 ani de inchisoare si obligatia de plata catre pagubiti a sumelor incasate. S-a pus sechestru pe un apartament si un autoturism al celor doi complici,ceilalti doi faptasi principali neavand nici un bun pe numele lor. In aceasta situatie va rog sa imi spune-ti ce sanse am sa recuperez suma pierduta si daca exista vreo formula sau vreo ordine in care vom fi despagubiti daca suma este mai mica decat cea care se datoreaza pagubitilor? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:55, 17 Octombrie 2013
Buna ziua,
Dupa executarea bunurilor puse sub sechestru, nu mai aveti decat sa asteptati ca vinovatii sa-si execute pedepsele si apoi sa inceapa sa munceaca si sa va achite datoriile.
Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc pentru raspuns.Va rog daca puteti sa-mi spune-ti, din sumele rezultate dupa executarea bunurilor puse sub sechestru cum se vor imparti banii avand in vedere ca fiecare pagubit a platit o alta suma iar eu am suma cea mai mare dintre toti.
Buna ziua,
Dupa vanzarea bunurilor suma se va imparti proportional cu sumele ce ar fi trebuit, teoretic, achitate. (in functie de cat a dat fiecare).
Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare despagubiri catalinaioan81 catalinaioan81 Buna ziua, In anul 2009 am incheiat un contract cu o firma de imobiliare pentru achizitionarea unui apartament si am platit un avans pentru care am primit o ... (vezi toată discuția)
Recuperare paguba catalinaioan81 catalinaioan81 Buna ziua, In anul 2009 am incheiat cu o agentie imobiliara un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament si am platit un avans. La data finalizarii ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine liberare pe control judiciar in cazul acesta? maria_87 maria_87 Un tanar de 24 de ani a comis un furt pentru care a primit 1 an si 6 luni cu suspendare dupa 6 luni a comis un altul care sunt sansele lui sa scape de ... (vezi toată discuția)