avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inceperea activitatii dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inceperea activitatii dupa concediu crestere copil

Buna ziua, Am nascut pe 16 martie 2012 si am optat pentru concediu crestere copil de 2 ani. Cand ar trebui sa reincep munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 17 Octombrie 2013
Veti merge la serviciu in prima zi lucratoare ulterioara zilei de nastere a copilului- in cazul dvs 17 martie 2014.
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

In speta, CCC se termina la data de 16 martie 2014, iar dvs veti incepe efectiv munca la data de 17 februarie 2014, daca sotul intra in CCC o luna de zile sau la data de 17.03.2014 , daca sotul nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC sau daca sunteti o persoana singura.

Normele de aplicare a OUG nr.111/2010:
Art. 4^1. -(1) in aplicarea prevederilor art. 11 lit. a) din ordonanta de urgenta, celalalt parinte sau cealalta persoana prevazuta la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta care nu a solicitat dreptul la indemnizatie poate solicita acest drept, daca indeplineste conditiile de acordare, oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Daca acest drept nu se solicita, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna
(2) in situatia prevazuta la alin. (1), persoana indreptatita care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului
(3) in cazul persoanei singure sau in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, prevederile art. 11 din ordonanta de urgenta nu se aplica
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data revenirii din concediul pentru cresterea copilului coriana coriana Buna ziua, Am un copil nascut in data de 22 mai 2012. Avand in vedere reglementarile legale, intrebarea mea este: la ce data ar trebui sa-mi reiau ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului comoserv comoserv Mai este obligatoriu o luna de CCC de o luna ptr tatici ? Sau este optional? Care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Informatie intoarcere la serviciu din concediu de cresterea copilului adryanutza83 adryanutza83 Buna ziua as dori sa va intreb eu cand ar trebui sa ma intorc la serviciu daca in data de 11 septembrie 2013 am nascut-o pe fetita mea si precizez ca sotul meu ... (vezi toată discuția)