Buna ziua. Am avut un accident de masina intr-o intersectie, un alt sofer neacordandu-mi prioritate. Eu mergeam drept, el vira la stanga. Politia a conculziat ca a fost vina celuilalt sofer (neacordare de prioritate - amandoi aveam verde). Acum firma de asigurari spune ca celalalt sofer nu si-a asumat intreaga raspundere. Dosarul nu este inca finalizat dar mi s-a spus ca cel mai probabil voi plati un procent din reparatia masinii. este normal asa ceva daca procesul verbal al politiei spune ca vina a fost 100% a celuilalt sofer?
Buna ziua. Daca celalat sofer spune ca el se oprise sa imi acorde prioritate deoarece ma vazuse dar nu a mai avut timp sa evite impactul, se mai considera culpa comuna? Multumesc.
Buna ziua. Daca celalat sofer spune ca el se oprise sa imi acorde prioritate deoarece ma vazuse dar nu a mai avut timp sa evite impactul, se mai considera culpa comuna? Multumesc.
Nu inteleg. Daca celalalt conducator auto a oprit pentru ca sa va acorde prioritate de trecere, cum nu a putut evita impactul.
Neacordarea prioritatii de trecere nu poate fi culpa comuna.
E bine sa vorbiti cu inspectorul de daune si sa aflati si punctul lor de vedere asupra modalitatii de producere a accidentului. E bine sa nu schimbati declaratiile, in acest fel avand toate motivele sa va trimita la plimbare si sa nu va plateasca nimic. Actul politiei nu e definitive si atat asiguratorul cat si instanta ( in caz de litigiu) poate reanaliza cauzele, imprejurarile producerii accidentului si persoana vinovata. Dvs. si celalalt conducator auto stiti cel mai bine ce s-a intamplat , asa ca va trebui sa lamuriti asigurarile ca doar celalalt e vinovat.