avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate pentru incasari strainatate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate pentru incasari strainatate

Buna ziua,
doresc sa deschid un PFA in sistem real dar nu imi este foarte clar ce contabilitate trebuie sa tin.

Mai concret primesc bani de la o firma din strainatate, lunar o singura data prin banca. Cum sumele nu sunt foarte mari nu o sa fiu platitor de tva(din ce inteleg asta simplifica un pic lucrurile). Ce posibilitati am cu cele mai putine batai de cap cu actele ?

Ma gandesc ca PFA sa aiba cont in RON si conversia de la valuta la lei sa se faca la cursul bancii din ziua platii. Stiu ca se pierd bani in felul asta, dar nu vreau batai de cap cu un cont in valuta si licitatii ca sa ii schimb in lei(ma gandesc ca ingreuneaza contabilitatea).

Deasemenea costuri nu vreau sa inregistrez in contabilitate, tot ca sa imi fie cat mai usor, oricum cheltuielile sunt mici: curent, internet.

Ce obligatii am:
- ce formulare si cand trebuie depuse ?
- ce jurnale ?
- alte obligatii ?

Alte discuții în legătură

Factura externa ioasaf ioasaf buna ziua. Daca am o factura emisa catre o societate din UE ,deci in valuta, clientul poate achita factura in RON ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Factura/chitanta emisa de pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Daca ca PFA ma ocup de administrarea unor site-uri web pentru niste companii din afara UE in baza unor contracte, iar eu nu sunt platitor de TVA, ... (vezi toată discuția)