avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere rosii expirate de 10 ore
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere rosii expirate de 10 ore

buna ziua am o mare problema si as avea nevoie de o parere.in data de 09 09 am luat nr rosii valabile 0 luna si fara sa ne uitam pe autorizatie am crezut ca o luna este pana pe 09.10 astfel ca la acesta data am plecat cu masina si ne-a oprit politia zicand ca sunt expirate de 10 ore ironia este ca in momentul cand ne-a oprit tocmai platisem taxa si in ziua respectiva plecasem sa inmatriculam masina.si ca ghinionul sa fie si mai mare sotul meu lucreaza ca soferacum are dovada pe care a prelungit-o dar m-ar interesa sa stiu ce ar putea sa pateasca ,am intrebat 2 avocati pana acum si am primit raspunsuri diferite unul ca scapa doar cu amenda administrativa ca nu a fost intentie ca avem chitanta de la fisc iar celalat ca o sa ii suspende permisul ce credeti ca ar trebui sa fac?se ia in considerare ca lucrand ca sofer asta e singurul lui venit si avem si copil minor?multumesc
Este cercetat pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art 85 alin.1 din OUG 195/2002, cred ca ar trebui sa va concentrati pe solutionarea dosarului si construirea apararii vorbim totusi de un dosar penal, chiar daca ar scapa cu amenda administrativa , permisul oricum se suspenda.
ART. 85*)
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
#CIN
*) Conform art. 121 pct. 1 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 (#M16), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), art. 85 se abrogă.


ART. 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M5
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului cu numere expirate de 3 zile lup_camelia lup_camelia m-a prins politia si mi-a luat permisul,pana la solutionarea cazului,se face dosar penal?se da amenda penala?sau administrativa? (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)